Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Καταφτάνει στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας Στόχος η εξειδίκευση του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.


Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012Η εξειδίκευση του πακέτου μέτρων ύψους των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ο σκοπός της επίσκεψης κλιμακίου της... τρόικας στην Αθήνα σήμερα Δευτέρα.
Το εν λόγω πακέτο μέτρων αφορά τη διετία 2013-2014, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Οι περικοπές αναμένεται να προέλθουν κυρίως από τις δημόσιες δαπάνες και όχι από την επιβολή νέων φόρων.
Τα πεδία στα οποία θα αναζητηθούν τα χρήματα είναι η γενική κυβέρνηση, τα κοινωνικά προγράμματα και η δημόσια διοίκηση, με την εκπόνηση ειδικών εκθέσεων από τα αρμόδια υπουργεία έχει ήδη αρχίσει.
Έμφαση δίνεται και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την τρόικα να έχει ορίσει στο μνημόνιο ότι αναμένει ότι αναμένεται έως το 2014 περί 3,5δισ. ευρώ, στόχος που αν δεν επιτευχθεί θα σημάνει την λήψη και πρόσθετων εισπρακτικών μέτρων.
Σήμερα ξαναρχίζει ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς πλέον τη συμμετοχή της ΝΔ. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου, η δημιουργία νέας φορολογικής κλίμακας με 4 κλιμάκια, η αυτοτελής φορολόγηση με 20% στα έσοδα από ενοίκια και στους τόκους των καταθέσεων, η ενιαιοποίηση της φορολόγησης στα ακίνητα, η κατάργηση πολλών φοροαπαλλαγών και η διαμόρφωση η επιβολή ενός συντελεστή ΦΠΑ με ταυτόχρονη κατάργηση της ευνοϊκής φορολόγησης στα νησιά.
www.kathimerini.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: