Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κόκκινες ...κορδέλες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012  Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣwww.massavetas.gr
Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η δεύτερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό για την διαμόρφωση του τελικού σχεδίου ...
συμφωνίας με τους δανειστές. Ενός κατ' αρχήν νέου μνημονίου περίπου είκοσι σελίδων, που θα φέρει τις υπογραφές όχι μόνον του κ. Παπαδήμου αλλά και των κυρίων Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη. Αλλά δεν νομίζω ότι θα ξεφύγουμε από την πραγματικότητα που περιέγραφα στο κείμενο μου που δημοσιεύθηκε στα κυριακάτικα φύλλα:
"Δυστυχώς, για τους ηγέτες των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν, τα ψέματα τελειώσανε. Στην περίπτωση μας δεν υπάρχει ουράνιος πατήρ στον οποίο να απευθύνουν το "απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο". Είναι υποχρεωμένοι να το πιουν άχρι τρυγός. Να βάλουν την υπογραφή τους σε αποφάσεις τις οποίες έως λίγες εβδομάδες νωρίτερα καταδίκαζαν. Για τις οποίες έθεταν, έκαστος, τις δικές του "κόκκινες γραμμές".
Για τα όσα ως αυτή τη στιγμή έχουν ήδη συμφωνηθεί και την αναμενόμενη κατάληξη της όλης διαδικασίας, θαρρώ ότι την πιο πετυχημένη, την πιο επιγραμματική περιγραφή, έκανε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κ. Κροκίδης, σχολιάζοντας κυρίως την αποδοχή της μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, παρά το γεγονός ότι οι οργανώσεις των εργοδοτών, βιομηχάνων, βιοτεχνών και εμπόρων -και όχι μόνο των εργαζομένων- είχαν εκφράσει την πλήρη αντίθεση τους σε μια τέτοια εξέλιξη: «Οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν κόκκινες κορδέλες».
Αυτή είναι η μαύρη και πικρή αλήθεια. Την οποία γνωρίζουν βεβαίως πολύ καλά και οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που συγκυβερνούν Που αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να πείσουν ακόμη και τους βουλευτές τους για το ότι "επέτυχαν το καλύτερο". Διό και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να καταστήσει σαφές, στους δικούς του βουλευτές, ότι θα τεθεί θέμα "κομματικής πειθαρχίας" όταν, με την μορφή του κατεπείγοντος θα έλθει στη Βουλή η τελική συμφωνία. Μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την άτακτη πτώχευση, η ευρωζώνη θα αποφύγει την πρώτη ρωγμή, αλλά οι Έλληνες θα καταδικαστούν σε μιζέρια δυο δεκαετιών
Ζωή και υγεία να έχουν τα παιδιά μας να την ξεπεράσουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: