Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η επιστροφή στη γεωργία, απάντηση στην κρίση - Ολοκληρώθηκε η 24η AGROTICA

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/8462850dbb62c4bd159ee1ad55df6950_L.jpg 
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η 24η Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Εφοδίων, η γνωστή μας AGROTICA, που φιλοξενήθηκε στους.. χώρους της ΔΕΘ στην συμπρωτεύουσα, επιβεβαιώνοντας πως ούτε η οικονομική κρίση εμπόδισε την προσέλευση του κόσμου από την μία, αλλά και την σαρωτική επιστροφή μικρών-μεγάλων ανά την επικράτεια, στην μητέρα γη, που αναμφισβήτητα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας μας, ως ένας από τους δύο πυλώνες ανάπτυξης.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως το τελευταίο τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 3-5 Φλεβάρη, στην 24η  Agrotica, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, δασεργάτες, μελισσοκόμους, εκπροσώπους διάφορων συνδικαλιστικών Οργανώσεων, φορέων, υπηρεσιών και συνεταιρισμών που βρέθηκαν στους χώρους της, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές όπου η Έκθεση αυτή μονοπωλούσε τον ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου.

Πιερικές συμμετοχές
Πιερικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν η εταιρία λιπασμάτων και ανάλυσης εδαφών NATURE, τα γεωργικά μηχανήματα της ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ, δια του εκπροσώπου της Δημήτρη Ηλιάδη, που εκπροσώπησε παράλληλα και την ΕΚΑΓΕΜ την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, όπου είναι πλέον Πρόεδρος του Δ.Σ. από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο Περίπτερο 8, σταντ 25 ένας Πιεριέας που τα δυο τελευταία χρόνια, με επιτυχία, είναι στο τιμόνι της ΚΕΣΠΥ (της Κεντρικής Ένωσης Σπόρων και Πολλαπλασιαστικού Υλικού), ο Πρόεδρός της Γιώργος Πολυχρονίδης, υποδεχόταν προσωπικά τους αγρότες και τους φίλους που επισκέπτονταν την Έκθεση και αναδείκνυε με τους συνεργάτες και τους γεωτεχνικούς της Οργάνωσής του, την σπουδαιότητα αλλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των επώνυμων και ποιοτικών Ελληνικών σπόρων και του πολλαπλασιαστικού υλικού.

Δυναμική η παρουσία της Π.Ε. Πιερίας
Στο ισόγειο του  Περιπτέρου  7 όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε τον δικό της ξεχωριστό και προσεγμένο χώρο, το γωνιακό σταντ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έκλεψε την παράσταση φιλοξενώντας τα δεκάδες  υπέροχα ποιοτικά αγροτικά και τυποποιημένα προϊόντα της μητέρας γης(καπνά, ακτινίδια, μήλα, ρόδια, μέλι, πουλερικά, ελαιοκομικά προϊόντα, τσίπουρα και κρασιά, ξηροί καρποί, κάστανα κλπ.). Στον χώρο βρέθηκαν ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Πρόεδρος του ΣΠΕΚΟ Βροντούς Θωμάς Παπανικολάου με αγρότες της περιοχής του, τους οποίους σημειωτέον  μετέφερε με  2 ναυλωμένα λεωφορεία στην έκθεση ως μια εκπαιδευτική-επιμορφωτική εκδρομή στην κορυφαία αγροτική έκθεση της χώρας, καθώς και ο εντεταλμένος για αγροτικά θέματα Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Ευθυμιάδης, που εξέφρασε τον θαυμασμό και την ικανοποίησή του για το εκπληκτικό και καλαίσθητο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Π.Ε.Ν.Α. ΜΕ…LEADER  ΤΗΝ Ε.Ν.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ
Στο ίδιο περίπτερο, στο σταντ 46 είχε τον δικό της χώρο διαμορφωμένο με πολύ όμορφο τρόπο η Π.Ε.Ν.Α.(Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών), του οποίου την  φροντίδα  και παρουσίαση επιμελήθηκαν οι άνθρωποι της η Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, δίνοντας το στίγμα της,  αλλά και λεπτομέρειες για το επικείμενο Πανελλήνιο Συνέδριό  της, που ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί 6-9 Σεπτεμβρίου 2012, στην Πιερία.
Μια ασυνήθιστη και πολύ θετική πρωτοβουλία είχε η αναβαθμισμένη αγροτοσυνδικαλιστική Οργάνωση των αγροτών της χώρας μας, η ΓΕΣΑΣΕ στο Περίπτερο 3, σταντ 10, δια του Προέδρου της Θόδωρου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του, δημιουργώντας ένα στρογγυλό τραπέζι όπου υποδεχόταν απλούς αγρότες και κτηνοτρόφους και συζητούσε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν και τους αφορούν.
Στο τραπέζι αυτό προσκλήθηκε μάλιστα  από τον Πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ ο Πρόεδρος του ΟΓΑ ο Παναγιώτης Πέτρουλας ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε και  μίλησε για τις αλλαγές που επέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΓΑ καθώς και ότι έχει σχέση με τον νέο φορέα του ΕΟΠΥΥ που ξεκίνησε από τις αρχές του 2012, ενώ απάντησε πρόθυμα και διεξοδικά και σε ερωτήσεις, απορίες και προβληματισμούς αγροτών που παραβρέθηκαν. Είναι σίγουρο ότι η ΓΕΣΑΣΕ επιχειρεί να φέρει την αναδιοργάνωση του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα μας από μηδενικής βάσης. 
http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/8462850dbb62c4bd159ee1ad55df6950_L.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: