Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Το πλαίσιο συμπόρευσης των «2» Οι κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος έχουν αποφασίσει να συναινέσουν σε μια συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

http://www.newsbeast.gr/files/temp/8F8AC2A5256BBE95F6B66B9DF6BF419E.jpg 
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
Του Kωνσταντινου Zουλα
Να συναινέσουν σε μια συγκυβέρνηση με τον κ. Αντ. Σαμαρά, εάν στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα αλλά δεν διασφαλίζει ..
αυτοδυναμία, έχουν συναποφασίσει κατά πληροφορίες οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος. Με μία, όμως, προϋπόθεση: να μετέχουν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο ελάχιστα μέλη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε δευτερεύουσες κυβερνητικές θέσεις. Και τούτο διότι αμφότεροι, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας τους, έκριναν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει το δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ως εκ τούτου προφανής είναι και ο απώτερος στόχος των κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου: Να αναδειχθούν γρήγορα οι αδυναμίες της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και έτσι να πεισθούν οι πολίτες ότι η χώρα δεν οδηγήθηκε στην τρόικα λόγω των αστοχιών του ΠΑΣΟΚ.
Ολα τούτα βέβαια, που μεταφέρονται ως σκέψεις των δύο πολιτικών στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας που έκαναν, εξυπακούεται ότι τελούν υπό την αίρεση μιας θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων, της ανάδειξης του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία των «πράσινων», όπως βεβαίως και του ποσοστού που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, όταν η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες. Και τούτο διότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Ανδ. Λοβέρδος δεν κρύβει πως δεν διανοείται την πιθανότητα να επαληθευθούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν στο ΠΑΣΟΚ ποσοστά κάτω του 25 ή και του 20%...
Εν τω μεταξύ, ο κ. Γ. Παπανδρέου επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να μεταδώσει στους βουλευτές του πόσο σκληρά αγωνίζεται προκειμένου να περάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Τη στόχευση αυτή εξυπηρετούσε η δημοσιοποίηση της επιστολής του στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, στην οποία ανέδειξε τις ενστάσεις που ακούστηκαν στην τελευταία Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως και η δραματική περιγραφή που έκανε στο διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο, μεταφέροντας ως εναλλακτικό σενάριο της τρόικας την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Να συνειδητοποιήσουν πλήρως οι βουλευτές τις ευθύνες τους ήταν ο στόχος και του κ. Π. Μπεγλίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Παπαδήμος έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάσει σημείωμα για τις συνέπειες του σεναρίου της χρεοκοπίας, ώστε να τις γνωρίζουν οι πολίτες.
Αντίθεση βουλευτών
Ολα τούτα ωστόσο -δικαίως ή αδίκως- δεν έπεισαν αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ. Δ. Καρύδης, Γ. Αμοιρίδης και Χρ. Μαγκούφης, οι οποίοι και χθες δήλωσαν δημοσίως ότι δεν θα ψηφίσουν μέτρα τα οποία κατά την άποψή τους θα καταδικάσουν σε οικονομικό θάνατο τη χώρα, με κυριότερο αυτό της μείωσης του κατώτατου μισθού.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: