Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

"Μπορεί η νέα συμφωνία να σώσει τη χώρα μας; Β' ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ" του Γιάννη Κορομήλη

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

http://www.olympio-bima.gr/images/logo.gif 
Πέρα από την εκχώρηση μεγάλου μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας υπέρ των δανειστών μας – εκχώρηση που..
βρίσκει σύμφωνο και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης  τον πολύ κ. Πάγκαλο – η κυβέρνηση μας αποδέχθηκε (όπως γράψαμε  στη στήλη στο χθεσινό φύλλο μας): «να εισάγει στους επόμενους δύο μήνες στο ελληνικό δίκαιο  πρόβλεψη σύμφωνα με την  οποία οι αποπληρωμές των δανειστών έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Η πρόβλεψη αυτή  θα συμπεριληφθεί  στο Σύνταγμα της Ελλάδας το ταχύτερο δυνατό», όπως  ακριβώς  αναγράφεται στη νέα δανειακή συμφωνία.

Με βάση τις σχετικές προβλέψεις της συμφωνία  οι δόσεις  των νέων δανείων (συνολικά 100 δις. ευρώ + 30 δις. που θα διατεθούν για τις τράπεζες) θα κατατίθενται  σε ειδικό (ξεχωριστό) λογαριασμό.

Στον ίδιο λογαριασμό  θα κατατίθενται και «… κονδύλια  που έχουν παραχθεί στο εσωτερικό της Ελλάδας (…) ένα ποσό που θα αντιστοιχεί στα χρέη του τριμήνου…». Με απλά λόγια  τα προαναφερθέντα  σημαίνουν:

α) Από τα νέα δάνεια,  βάσει του μνημονίου 2, η χώρα μας δεν θα παίρνει για τις ανάγκες  της καθόλου χρήματα. Αυτά θα τα παίρνουν  κατ’ ευθείαν και με την εποπτεία της τρόικας, οι δανειστές μας. Που σημαίνει  ότι πρέπει να ισοσκελιστεί, τουλάχιστον, ο επόμενος  προϋπολογισμός μας. Δηλαδή θα ξοδεύουμε όσα είναι τα έσοδα μας και μόνο. Άρα νέες  περικοπές μισθών και συντάξεων, νέες φορολογίες αφού τα έσοδα  μας συνεχώς μειώνονται λόγω ύφεσης της οικονομίας.

β) Όχι μόνο αυτό, αλλά το αργότερο  όταν τελειώσει η δανειοδότηση,  οι δανειστές μας θα πληρώνονται «κατά προτεραιότητα» από τα όποια έσοδα  του ελληνικού κράτους. Δηλαδή αν το κράτος  μας έχει έσοδα που μόλις και μετά βίας καλύπτουν  τις ανάγκες των πολιτών του (δημόσιες δαπάνες κ.ά) τότε θα κόβει  από τις δαπάνες  αυτές από το λαό δηλαδή, και θα καταθέτει στον ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής των δανειστών μας. Αυτό θα γίνεται  από το 2015 μέχρι το … 2042, ζωή να έχουμε  η χώρα μας και εμείς. Και μάλιστα θα προβλέπεται  με νόμο τον πρώτο καιρό και από  Συνταγματική διάταξη με την επόμενη αναθεώρηση που μπορεί  η σχετική διαδικασία ν’ αρχίσει το 2013.

γ) και σαν να μην έφταναν  όλα αυτά τρόικα και δανειστές επέμειναν  πιεστικά και οι διαπραγματευτές μας Λ.Παπαδήμος και Β. Βενιζέλος αποδέχθηκαν ότι για τα νέα  ομόλογα που θα  αντικαταστήσουν τα παλιά (με το PSI) θα ισχύει το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ! Αξίζει να σημειώσουμε  ότι για όλα τα δάνεια που είχε πάρει η χώρα μας μέχρι  το Μάιο του 2010 – την προ μνημονίου  εποχή δηλαδή -  ίσχυε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Γ. Παπανδρέου και Γ.  Παπακωνσταντίνου  υπέγραψαν  το μνημόνιο 1, Παπαδήμος και Β. Βενιζέλος  το μνημόνιο 2 σύμφωνα με τα οποία  το 80%  του ελληνικού χρέους  διέπεται  πλέον από το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ  και μόνο το 20% εξακολουθεί να υπάγεται στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Τι σημαίνει αυτό; Με δύο λόγια σημαίνει  να δώσει ο Θεός  και να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε  τα χρέη μας (μέχρι το 2042 και βλέπουμε) όπως ακριβώς  ζητούν οι δανειστές. Γιατί αν δεν πληρώσουμε  κάποια δόση τότε, εκτός από τον κίνδυνο της άμεσης άτακτης χρεοκοπίας,  οι δανειστές μας  (σύμφωνα με το Βρετανικό Δίκαιο) μπορούν να στραφούν   εναντίον μας δικαστικά και να έρθουν  να κατασχέσουν  ότι θέλουν από τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας!!! Αν ίσχυε το Ελληνικό Δίκαιο κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει ποτέ. Ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε  με ψέματα -βασιζόμενος προφανώς στην εγωπαθή  υπεροψία του – να «χρυσώσει το χάπι», όμως η αλήθεια είναι αυτή. Και δυστυχώς  ούτε αυτός  ούτε κανένας άλλος  μπορεί να την  αλλάξει. Είναι σαν να θέλει να κάνει  τη νύχτα μέρα. Αλήθεια είναι ότι με το Βρετανικό Δίκαιο απαγορεύεται  στο μέλλον «κούρεμα»  του χρέους  με απόφαση της Ελληνικής Βουλής. Αλήθεια είναι – δυστυχώς για μας -  και το ότι αν κάποια στιγμή, μετά δύο τρία ή και περισσότερα χρόνια  αναγκαστούμε, από οικονομική αδυναμία,  να κηρύξουμε στάση πληρωμών και  να επιστρέψουμε στη  νέα δραχμή, που βέβαια θα  υποτιμηθεί «γενναία» σε σχέση με το ευρώ,  δεν θα μετατραπεί το χρέος μας σε νέες δραχμές (όσες και σε ευρώ) αλλά θα παραμείνει σε ευρώ!!! Το Ελληνικό Δίκαιο γι’αυτή την περίπτωση προβλέπει ότι   έχουμε κάθε δικαίωμα  να μετατρέψουμε τα δάνεια  στο νέο νόμισμα  μας. Το Βρετανικό  το απαγορεύει. Αν για παράδειγμα  όταν επιστρέψουμε  στη νέα δραχμή  χρωστούμε 400 δις. ευρώ με το Βρετανικό Δίκαιο παραμένουν  400 δις. ευρώ όσο κι αν υποτιμηθεί η δραχμή. Έτσι αν η δραχμή   υποστεί  διαδοχικές υποτιμήσεις το χρέος θα αυξηθεί ανάλογα. Αν δηλ. η δραχμή  έχει αξία το ένα τρίτο του ευρώ τα 400 δις. θα τριπλασιασθούν. Θα γίνουν 1 τρις 200 δις. δραχμές. Με το Ελληνικό Δίκαιο  τα 400 δις. ευρώ, με απόφαση της Ελληνικής Βουλής θα γινόταν 400 δις. νέες δραχμές!!! Με απλά λόγια : αλίμονό μας εάν αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών. Τότε οι δανειστές – δυνάστες μας θα πάρουν για μια μπουκιά ψωμί ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα μας.

Γι’αυτό κι ο Γερμανο-βιετναμέζος αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας της Γερμανίας με την υπογραφή της νέας συμφωνίας (Στο Γιούρογκρουπ) ανέκραξε καταχαρούμενος: «Δεν μπορεί πλέον η Ελλάδα να εκβιάσει (!!) την Ευρώπη». Ναι εκεί φτάσαμε. Να μας αποκαλούν εκβιαστές  αυτοί που δικαιούται παγκόσμιο ρεκόρ στο είδος!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θεος ρε μαλακα??
Το εθνος εχει βουλιαξει εξ'αιτιας των εβραισιωνιστικων κοπροσκυλων και εσυ προτρεπεις τους πολιτες στην εβραιοχριστιανοσκατο αγιαστουρα???

μα ποσοι ταγματσφαλιτες ειστε ?
Δεν υπαρχει ουτε ενας Ελληνας??
Ποιος θεος ρεεε???
οι δικαστες,στρατιωτικοι, αστυνομια τα παιδια της καθε μανας τρων τις σαρκες της Ελλαδος...