Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τέτοια Ωρα Τέτοια Λόγια 29-02-2012 - ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/ca9456ad89fef6c66a71b99b32dfe05e_L.jpg 
-    Συνεχάρη τα τοπικά συμβούλια ο δήμαρχος Κατερίνης για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της.. χιονόπτωσης κατά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο!
-    Επιπλέον στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρείχε προς το σώμα ανέφερε ότι σήμερα κατατίθεται στο ΕΣΠΑ ο φάκελος που αφορά  στον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων του δήμου Κατερίνης, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ, μετά και από τον έλεγχο που έκανε και η Περιφερειακή Διεύθυνση, όπως τόνισε ο κ. Χιονίδης.
-    Ήδη ξεκίνησε η κατασκευή των δύο από τα τρία πράσινα σχολεία όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης.  Ήδη, όπως είπε, έχουν τελειώσει οι εκσκαφές στην περιοχής της 25η Μαρτίου, ξεκίνησαν οι εκσκαφές  στην περιοχή της Αγίας Άννας ενώ σε περίπου δύο εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Βατάν. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου αναμένεται η προσωρινή παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ για να ξεκινήσει το πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή του ΚΤΕΛ. Τέλος, όπως ανέφερε, ξεκίνησαν σε δύο μέτωπα οι αστικές αναπλάσεις.

-    Ομόφωνα αποφασίστηκε από τους αρμόδιους φορείς που γνωνοδοτούν, για τις μεταβολές σχολικών μονάδων που εξετάζει και φέτος το Υπουργείο Παιδείας,  να μην γίνει καμία μεταβολή εκτός  από κάποιες προαγωγές σχολείων και κάποιες λειτουργίες σχολικών μονάδων ως παραρτήματα σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση των αρμόδιων φορέων, ανέφερε κατά την εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Παπαζήσης.

-    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η συμμετοχή του δήμου Κατερίνης σε  αναπτυξιακή σύμπραξη για την υλοποίηση προγράμματος στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις   κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες». Στη σύμπραξη συμμετέχουν η Π.Ε Πιερίας, οι τρεις δήμοι της Πιερίας, το ΕΒΕ, η Πιερική Αναπτυξιακή, το Εργατικό Κέντρο, το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης και η Γνώση Αναπτυξιακή.  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων όπως  ΑμεΑ, αποφυλακισθέντες, μακροχρόνια άνεργοι, πρώην χρήστες ουσιών και γυναίκες που αντιμετώπισαν ενδοοικογενειακή βία. Φορέας υλοποίησης προτείνεται η Πιερική Αναπτυξιακή. Την αντίθεση της στο πρόγραμμα εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση δια στόματος του δημοτικού συμβούλου Σταύρου Ανανιάδη. Για πρόγραμμα «ασπιρίνη», έκανε λόγο ο Αντώνης Μάντζιος ενώ τόνισε ότι θα είναι μακριά από τις διαθέσεις και τις ανάγκες της κατερινιώτικης κοινωνίας. Σημείωσε μάλιστα ότι ευπαθής ομάδα είναι ολόκληρη η κοινωνία.

-    Επιπλέον υπερψηφίστηκε η συμμετοχή του δήμου Κατερίνης στην υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης με πρωτοβουλία της Πιερικής Αναπτυξιακής η οποία έχει την απαραίτητη εμπειρία, όπως τόνισε ο ΓΓ του δήμου Βαλάντης Θεοδωρου στη σχετική εισήγηση.   Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχει η Πιερική Αναπτυξιακή, οι δήμοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, η Γνώση Αναπτυξιακή, η Ένωση Ξενοδόχων και το ΕΒΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: