Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπουτσής υποψήφιος των “προεδρικών”


http://www.tovima.gr/oldPhotos/Article%20Photos/20110127/380809.jpg

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η ανακοίνωση της πρόθεσης της Λούκας Κατσέλη να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ξένισε..
κανέναν. Η άλλοτε Υπουργός Οικονομίας και Εργασίας, ανήκει στην ευρύτερη σφαίρα των προεδρικών, διατηρεί απευθείας σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ η εναντίωσή της στην πολιτική του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και το Μνημόνιο, την οπλίζει με συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων δελφίνων.
Εκείνοι ωστόσο που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, και κατανοούν τις ζυμώσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε παρασκηνιακό επίπεδο, «υποψιάζονται» ότι η υποψηφιότητα που θα προβληθεί από την πλευρά του παπανδρεϊκού στρατοπέδου, με όρους νίκης έναντι των άλλων  δελφίνων, είναι αυτή του Χρήστου Παπουτσή.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει σημαντική δύναμη στην κομματική βάση του Κινήματος, ενώ στο πλευρό του αναμένεται να συνταχθεί και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, και αμιγώς «παπανδρεϊκός» Μιχάλης Καρχιμάκης.
Η θητεία του ως Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο παρελθόν, του δίνει την ευχέρεια να έχει απευθείας προσβάσεις στις Βρυξέλλες, εκεί δηλαδή όπου έχει μεταφερθεί το κέντρο των εξελίξεων για τη χώρα μας, ενώ η σθεναρή και διαχρονική αντίθεσή του με την ομάδα των «εκσυγχρονιστών» του Κώστα Σημίτη, τον εμφανίζει σήμερα ως το αντίπαλο δέος υποψηφιοτήτων όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και της Άννας Διαμαντοπούλου.
Υπό την έννοια ότι όλοι οι προαναφερθέντες, λιγότερο ή περισσότερο, είχαν στο παρελθόν πολιτική σχέση και απευθείας αναφορά στον Κώστα Σημίτη, κόντρα στις παραδοσιακές θέσεις και αξίες του ΠΑΣΟΚ.
Σε ένα τέτοιο πολιτικό πλαίσιο, ο Χρήστος Παπουτσής αναμένεται να είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις κινήσεις του, γνωρίζοντας ότι κάθε αστοχία μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, σε μια οριακή μάχη διαδοχής. Δεν δείχνει να βιάζεται, και μάλλον περιμένει να εκτεθούν και να… καούν άλλοι δελφίνοι, οι οποίοι δυσκολεύονται να συγκρατηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: