Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Το "χαράτσι" της ΔΕΗ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 Τοπικά
Ψήφισμα υπέρ των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν, νομική στήριξη από τους δικηγόρους της Κατερίνης
Το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω λογαριασμών της..
ΔΕΗ συζητήθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, έπειτα από αίτημα δημοτικών συμβούλων και δημοτών.
Η συζήτηση διεξήχθη παρουσία των μελών της ομάδας που συστάθηκε "κόντρα στο ρεύμα", του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου κ. Μπρουσκέλη και νομικών που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της ομάδας με την νομική υποστήριξη που παρέχουν. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μέλη της επιτροπής ανήρτησαν πανό ενώ αποφασίστηκε να συνταχτεί από ομάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Λιακόπουλο υπόμνημα με το οποίο θα καταδικάζεται το χαράτσι και θα δηλώνεται η στήριξη στους πολίτες και στις δράσεις της ομάδας.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης τόνισε πως πρόκειται για ένα θέμα που αγγίζει τον κάθε πολίτη. "Η βάση του πλούτου έχει μικρύνει πολύ, η πλατιά λαϊκή επάρκεια ως προς το ζην αξιοπρεπώς έχει πάει προ πολλού περίπατο, όχι μόνο στην Ελλάδα που αποτελεί το πειραματόζωο. Στην εποχή που έχει τεράστια σημασία η γεωστρατηγική, λίγη σημασία έχει πως θα πολεμήσει κάποιος, ωστόσο εμείς το κάνουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
Σαφώς και είναι οδυνηρό να έχουμε οριζόντια εφαρμογή κάποιων μέτρων επί δικαίων και αδίκων και αποδεικνύει την γύμνια της πολιτικής που δεν κατάφερε να ξέρουμε σαν Ελλάδα ποιοι είναι εργαζόμενοι και ποιοι έχουν τον πλούτο. Στηρίζουμε τη λογική μην ακουμπάτε η τοπική αυτοδιοίκηση όπως έγινε στην πρόσφατη συνέλευση των εργαζομένων των ΟΤΑ. Εμείς στεκόμαστε δίπλα πάντα με σοβαρότητα και στηρίζουμε με συγκεκριμένο τρόπο τον καθένα και την καθεμιά.
Θεωρούμε άδικο την οριζόντια επιβολή των φόρων σε όλους τους Έλληνες και έγινε κατανοητό από την κυβέρνηση Παπαδημου τα μαζεύει. Ο Έλληνας θέλει ισότιμη μεταχείριση και όχι ίση μεταχείριση, είμαστε κάθετα αντίθετοι στις ισοπεδωτικές λογικές. Προτείνουμε το κοινωνικό κίνημα τη στήριξη εκ μέρους των συλλόγων των δικηγόρων να αναλάβουν τη στήριξη οικογενειών που δεν έχουν δυνατότητα να στραφούν δικαστικά στο σύστημα.
Από τη μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι και ήδη 4 διαγωνισμοί ολοκληρωθήκαν και 5ο έργο ξεκινά ύψους 25 εκ ευρώ για να δώσουν και αυτά μια ανάσα στο βαρύ κλίμα. Στεκόμαστε δίπλα στην εργαζόμενη μητέρα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που ακόμη περιμένουμε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ".
Ο κ. Μηλιώτης
Στην τοποθέτηση του ο κ. Μηλιώτης τόνισε ότι φτωχύναμε όλοι και τα δυο μεγάλα κόμματα δε μπόρεσαν να δώσουν λύση για τον τόπο. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στην κοινωνία λέγοντας πως ο κόσμος έτρεχε στα βουλευτικά γραφεία και γινόταν μέρος ενός άλλου συστήματος.
"Υπάρχει πλούτος στη χώρα μας τον έχουν κάποιοι αυτοί να πληρώσουν" τόνισε ο κ. Μηλιώτης και πρόσθεσε πως στηρίζουν τον αγώνα και είναι ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης και στα μέτρα που λαμβάνει. Συντασσόμαστε με την πρόταση του δήμαρχου, οι δικηγόροι της Πιερίας να ασχοληθούν με το θέμα και θα συμπαρασταθούμε γιατί πρέπει να αλληλοστηριχθούμε και να μη χάσουμε τον κοινωνικό μας ιστό".
Ο κ. Καραφουλίδης
Ο κ. Καραφουλίδης τόνισε ότι δεν πρέπει να είναι καθολική η εφαρμογή του μέτρου και να εξαιρεθούν οι αναξιοπαθούντες να γίνει υπόμνημα προς την κυβέρνηση για τις ευπαθείς ομάδες. "Τάσσομαι με σεβασμό αλληλέγγυος στους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα" τόνισε ο κ. Καραφουλίδης.
Ο κ. Σαλπιστής
Ο κ. Σαλπιστής αναφέρθηκε στο πλαίσιο που δημιουργείται το πρόβλημα και οξύνεται, στις βαθύτερες αξίες που προκαλούν. Βρισκόμαστε σε μια κρίση που έχει όνομα είναι κρίση του καπιταλισμού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια την οποία πληρώνουν συγκεκριμένα στρώματα και τάξεις. Από την κρίση θα επωφεληθούν οι κεφαλαιοκράτες, και αυτό προκύπτει από στοιχεία.
Η πρόταση που θα κάνουμε εμείς είναι το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεση του στα φοροχαράτσια να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε άνθρωπο που δεν μπορεί ή δεν θέλει να πληρώσει. Ο δήμος να δώσει εντολή για ενεργοποίηση των υπηρεσιών του δήμου και να στηρίξει ο δήμος κάθε λαϊκή δράση.
Ο κ. Μάντζιος
Ο κ. Μάντζιος χαιρέτισε την παρουσία του κόσμου που είναι ιδιαίτερη σημασία όπως είπε και εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί ο συνδυασμός του ήταν από τους πρώτους που έθεσαν το θέμα. Δεν είναι ένα μεμονωμένο μέτρο, πρόκειται για φοροεπιδρομή σύμφωνα με τον κ. Μάντζιο που έκανε λόγο για οικονομική κρίση της ευρωζώνης και λύση που θα είναι πολιτική.
"Υπάρχει μια απάνθρωπη κατάσταση που συνδέει την είσπραξη των φόρων με την παροχή είδους πρώτης ανάγκης. Δεν μπορεί η ανικανότητα του κράτους και των υπηρεσιών να οδηγεί στη λαιμητόμο τις οικογένειες.
Ο εκπρόσωπος των δικηγόρων
Ο κ. Μανόλης Παπάς ως εκπρόσωπος των δικηγόρων που συμμετέχουν στην ομάδα προσφέροντας νομική στήριξη αναφέρθηκε στα 4 βήματα που μπορούν να γίνουν τα οποία περιλαμβάνουν εξώδικο στη ΔΕΗ, ασφαλιστικά μέτρα καθώς και προσφυγή κατά της ατομικής πράξης κατά την οποία χρεώνεται το τέλος.
Ο εκπρόσωπος των δημοτών
Ο εκπρόσωπος των δημοτών κ. Κώστας Παπαδόπουλος ζήτησε από το Δ.Σ. να τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ των πολιτών εκδίδοντας ψήφισμα στο οποίο θα αναφέρεται ότι είναι ηθικά ανάλγητο μέτρο, ανήθικο και δυσβάστακτο και ότι ο δήμος είναι στο πλευρό τους . Παράλληλα ζήτησε να δοθεί χώρος στο δήμο που θα στεγαστεί η ομάδα με τη συμμετοχή ομάδας των πολιτών και νομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: