Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ..

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 

Μέρα τη μέρα και πολύ στην πολιτική σκηνή σπεύδουν να χαϊδέψουν "αυτιά" όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Σπεύδουν να "πείσουν" τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει ¨την αντιστασιακή του" θέση να μην υπογράψει αυτά που η Ελλάδα ...


δεσμεύεται έναντι των Ευρωπαίων.
Στην προτροπή αυτή, εκτός από τον Φαήλο Κρανιδιώτη και άλλους εντός της ΝΔ, προχώρησε και ο Φώτης Κουβέλης.  Έτσι λοιπόν παίζεται ένα πολικό παιγνίδι, ποιός περισσότερο θα εκμεταλλευτεί τον πόνο του Ελληνικού λαού που υποφέρει από την ύφεση και τα μέτρα που επέβαλλε η ανίκανη Ευρωπαϊκή ηγεσία.
Σε πρώτη φάση θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την Αντώνη Σαμαρά ως "αντιστασιακό" αν δεν συναινούσε στην δημιουργία της παρούσας κυβέρνησης και αν δεν αποδεχόταν (έστω και εκ των υστέρων) το μνημόνιο και όλες τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από αυτό.
Τελικά θα πρέπει να μας πει.. είναι εν τέλει εναντίον του μνημονίου; Συμπίπτουν οι απόψεις του με αυτές του Τσίπρα; Αν είναι έτσι.. τότε να βγει να το πει και η άποψή του θα είναι σεβαστή και πιθανόν να έχει και πολλούς υποστηρικτές.
Όμως να είναι με την Ευρώπη, με το μνημόνιο και να επιμένει σε αυτή τη στάση που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την Ευρωπαϊκή μας πορεία, αυτό είναι οξύμωρο και πολιτικά "περίεργο".
Ορθά η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα δήλωσε "ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και ή να αντιτεθεί με την Ευρωζώνη ή να υπογράψει τη σύμβαση".
Στη ΝΔ υπάρχουν και οι υπέρμαχοι να μην υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς και να ρίξει την κυβέρνηση και να πάμε εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται, υπάρχουν όμως πολλοί βουλευτές και στελέχη που τον πιέζουν να υπογράψει και να πάρει η Ελλάδα την 6η δόση.
Δεν είναι δε παράξενο και πιστεύω αγγίζει αρνητικά  πολλούς Έλληνες, η εμμονή της Μέρκελ και των άλλων στις υποχρεωτικές υπογραφές, όχι γιατί δεν κατανοούμε ότι έτσι πρέπει να γίνει και να είμαστε συνεπείς, αλλά συναισθηματικά σκεπτόμενοι.
Άλλο το συναίσθημα, που ικανοποιεί προσωρινές ψυχολογικές ανάγκες μας και άλλο η οικτρή πραγματικότητα, που αφορά την παραμονή μας στο Ευρώ ,δηλαδή την αποφυγή της χρεοκοπίας.
του Δημ.Καλαϊτζή
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: