Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Θα εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα που προβλέπει ο Προϋπολογισμός Βαν Ρόμπαϊ: Η ευρωζώνη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, αλλά χρειάζεται πολιτική συναίνεση

http://images.tanea.gr/newspapers/2011/November/22/TANEA/001_NEA_20111122_568105.jpg 
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011
Το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι έτοιμοι να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά την συνάντησή τους στα τέλη του Νοεμβρίου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αναφερθείς εμμέσως στο θέμα των εγγυήσεων, ο κ. Βαν Ρόμπαϊ ζήτησε από τους έλληνες πολιτικούς ηγέτες «να υποστηρίξουν την στρατηγική» της κυβέρνησης.

Ο κ. Ρόμπαϊ διαβεβαίωσε τον κ. Παπαδήμο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ ο έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που προβλέπει ο Προϋπολογισμός.
«Το Eurogroup θα είναι σε θέση να συμφωνήσει στην επόμενη συνάντησή του για την εκταμίευση της 6ης δόσης του ελληνικού δανείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρόμπαϊ.
Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να συνεχίσουν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ κάλεσε και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. να κάνουν από την πλευρά τους το καθήκον τους.
«Όσον αφορά στην ευρύτερη κατάσταση στην ευρωζώνη, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο», παρατήρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να πράξουν ό, τι άπτεται της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα, η ανάπτυξη και η απασχόληση», κατέληξε.
Επιπλέον, δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, «υποστηρίζουμε τις συνεχιζόμενες συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους ιδιώτες πιστωτές», λέγοντας ότι το PSI που υποστηρίζεται από την Ευρωζώνη και τον EFSF «πρέπει να ολοκληρωθεί με ταχύτητα».

«Η κατάσταση είναι πολύ απαιτητική. Πολλές προσπάθειες έχουν ήδη γίνει από τον ελληνικό λαό, ωστόσο πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αποκατασταθεί η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη και η ανάπτυξη», επισήμανε.


Την Τρίτη, ο Λουκάς Παπαδήμος θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για να συναντηθεί με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Κατόπιν θα επισκεφθεί τη Φραγκφούρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
http://images.tanea.gr/newspapers/2011/November/22/TANEA/001_NEA_20111122_568105.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: