Δεν βρίσκουν μίτο Αριάδνης - Όλο και πιο κοντά στο στόμα του ΜινώταυρουΤετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μπορεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων να αναφέρθηκε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, στον ..
μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου, καλώντας τον να νικήσει το δημοσιονομικό τέρας αναζητώντας (όπως και ο Θησέας) τον έξυπνο τρόπο του μίτου της Αριάδνης για να βγει από τον Λαβύρινθο, στην Ελλάδα όμως η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Όπως αποδείχθηκε, την ίδια ακριβώς ώρα, στην Αθήνα, ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια ακόμη έκτακτη συνέντευξή του, κατέφευγε στην ίδια, κάθε άλλο παρά έξυπνη και κάθε άλλο παρά δοκιμασμένη – αντίθετα αποτυχημένη – συνταγή:

Σκόρπισε για άλλη μια φορά τον τρόμο, απειλώντας πως αν δεν γίνουν αυτά που εξαγγέλλει θα επιστρέψουμε δεκαετίες πίσω, και ανακοίνωσε ότι μας… ξανασώζει για τέταρτη φορά μέσα σε έναν μήνα, με νέο κύμα μέτρων φορολογικής φύσης. 

Όλα τα φορολογικά μέτρα θα έχουν… αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2011, ανακοίνωσε νέες μειώσεις φοροαπαλλαγών, άλλαξε το σύστημα των αποδείξεων, συνδέοντάς το με το εισόδημα.

Φάνηκε ξεκάθαρα πως ο μίτος της Αριάδνης οδηγεί τον Θησέα όλο και πιο κοντά στο στόμα του Μινώταυρου, καθώς ο κ. Βενιζέλος άφησε για κάποιο αόρατο μέλλον την προοπτική να εξασφαλιστεί από την Ελβετία ο κατάλογος των φοροφυγάδων, καταφεύγοντας αντ' αυτού σε ευχολόγια. 

«Πρέπει», είπε, «να πολεμήσουμε την παραοικονομία και την φοροδιαφυγή μέχρι το μεδούλι αλλά δεν μπορεί να υπολογιστούν στον προϋπολογισμό, δεν μπορεί να είναι η βάση της συμφωνίας». 

Παραδέχθηκε έτσι πως η ανικανότητα της κυβέρνησης να επιβάλει τους αναλογούντες φόρους στους έχοντες, οδηγεί αναγκαστικά στην υπερφορολόγηση αυτών που ούτε έχουν, ούτε κρύβουν εισοδήματα. 

Ο Μινώταυρος της φοροδιαφυγής παραμένει απειλητικός στη θέση του και υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο:

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, «αν πει κάποιος τώρα ότι θα έχει έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δεν θα γίνει πιστευτός»!

Ομολόγησε δηλαδή άλλο ένα προεκλογικό ψέμα, που αποτέλεσε και τη βάση του «Λεφτά υπάρχουν!», καθώς το ΠΑΣΟΚ θα τα έβρισκε από την φοροδιαφυγή και τις ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Βενιζέλος μας είπε ότι η τρόικα θα επιστρέψει – αν και από την έδρα του ΔΝΤ έγινε γνωστό πως αυτό δεν θα συμβεί αν προηγουμένως δεν φθάσουν οι επιστολές-δηλώσεις μεταμελείας και νομιμοφροσύνης πρωθυπουργού και υπουργού των Οικονομικών, που αποτελούν ύψιστη απόδειξη εξευτελισμού της χώρας και τον οποίο οι υπογράφοντες δέχθηκαν με μεγάλη ευκολία και άνεση.

Με την ίδια άνεση παραδέχεται πλέον ο κ. Βενιζέλος πως η αναχώρηση της τρόικας δεν ήταν «συμφωνημένη και προγραμματισμένη», όπως μας έλεγε μετά τις 2 Σεπτεμβρίου, συνεχώς διαψευδόμενος από τους Ευρωπαίους, αλλά αδιαφορώντας γι’ αυτό. 

Άλλωστε, η μεγαλύτερη διάψευση ήλθε χθες. Τόσο κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου Μέρκελ – Παπανδρέου (όπου ο τελευταίος επανέλαβε τα ίδια περί αχαρτογράφητων νερών και πρωτόγνωρης κατάστασης και ευρωπαϊκής κακοφωνίας, ενώ γενικά είχε το ύφος του «αν βραδιαστεί δεν ξημερώνεται», καθώς είχε υποχρεωθεί να κάνει κάτι που όφειλε να είχε πράξει από την αρχή, αλλά δεν ήθελε), όσο και με την ομιλία Γιούνκερ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η κ. Μέρκελ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Ελλάδα, αν και προσέφυγε στην βοήθεια της τρόικας, δεν ακολουθεί τις οδηγίες της. «Δεν έχει νόημα να μην ακούμε τις συμβουλές των ειδικών στους οποίους προσφεύγουμε», είπε.

Και ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, είπε πως αυτό που γνωρίζει είναι ότι «οι εκπρόσωποι της τρόικας αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, επειδή διαπιστώθηκαν ασυμφωνίες, στο θέμα της αποτίμησης των στοιχείων που δόθηκαν από την ελληνική πλευρά». 

Μάλιστα, σχετικά με το αν είναι βέβαιη η εκταμίευση της 6ης δόσης, ο Γιουνκέρ απάντησε με το ήξεις αφήξεις: «Εφόσον οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα ολοκληρωθούν με επιτυχία και γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκε ότι θα ληφθούν, η 6η δόση θα πρέπει να εκταμιευθεί». 

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Μέγκα Μ. Ιγνατίου, η τρόικα είναι ενοχλημένη από το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ποτέ δεχθεί τους εκπροσώπους της!

Αλλά και ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είπε χθες πως οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης δεν πρέπει απλώς να δεσμεύονται, αλλά να προχωρούν και στην υλοποίηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε και χθες να ρίχνει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, φθάνοντας στο σημείο να πει πως δεν μπορεί να εξηγήσει διεθνώς πώς γίνεται η κυβέρνηση να επιβάλλει νέα βάρη, νέους φόρους και η αξιωματική αντιπολίτευση να προτείνει ελαφρύνσεις. 

Εν ολίγοις, κατά τον υπουργό των Οικονομικών, όλο το πρόβλημα των δανειστών μας και όλες οι ερωτήσεις που θέτουν στον κ. Βενιζέλο σχετίζονται με την στάση της αντιπολίτευσης και όχι με την αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της – καταφεύγοντας τελικά πάντα στην μέθοδο της υπερφορολόγησης. 

Κατά τα λοιπά, αποκάλεσε «θεσμικό ευαγγέλιο» τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, παραδέχθηκε ότι η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει και άλλα, πολύ σκληρότερα μέτρα και επανέλαβε τα περί Αργεντινής, λέγοντας πως «κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, κρίση είναι αυτό που έγινε στην Αργεντινή»! 

Την ίδια ώρα, οικονομικοί σύμβουλοι της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης, με άρθρο τους στην γερμανική έκδοση των Financial Times, συνιστούσαν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, επιμένοντας πως μόνο έτσι θα ήταν δυνατό για την Ελλάδα να μειώσει τα επίπεδα του χρέους της σε ένα βιώσιμο επίπεδο, με τις δικές της δυνάμεις.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της γερμανικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF, που πρότεινε κούρεμα του ελληνικού χρέους, σε συνδυασμό με έκδοση ευρωομολόγων.

Αλλά το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι προειδοποίησε ότι μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν άνευ προηγουμένου και θα είχε αντίκτυπο σε όλες τις χώρες.

«Αυτοί που τα λένε αυτά», είπε, «δεν έχουν ιδέα του πώς λειτουργεί η μετάδοση κρίσεων».

Πάντως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν χθες για άλλη μια φορά άλλο ένα χαράτσι, αυτό επί των ακινήτων, έστω και διατυπώνοντας (π.χ. ο Γ. Βούρος) την άποψη ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνουν στην κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι πως θα κληθούν να δώσουν και άλλες «τελευταίες ευκαιρίες», καθώς θα χρειαστεί να ψηφίσουν και τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Βενιζέλος. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Η Διαμαντοπουλου Αννα εχει μια συμβουλο την Μπουντα Ελενη την αγραμματη που πρεπει να ερευνηθει και πως γραφτηκε σε διδακτορικο και το πως εγινε συμβουλος

Την Μπουντα Ελενη που την εβαλε να φτειαξει τα πειραματικα και τα χαλασε γιατι πληρωνονται απο τα ιδιωτικα με χοντρα παρανομα χρηματα σε πακετα.Δηλ. χαλαστε τα καλα δημοσια για να ξαναερθουν τα παιδια στα ιδιωτικα!

Η Μπουντα Ελενη τωρα κανει ιντριγκες με κατι του ΣΥΡΙΖΑ της Ελμε Προτυπων που εχει μονο δυο σχολεια απο τα 120, που ειναι μια παρανομη ΕΛΜΕ με προεδρο την Παπατσιμπα Λαμπρινη με πληρωμενο διδακτορικο.

Η μεγαλη λουμπινα ειναι η Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Προτύπων Γιούλης Ρουμπέα με τις χοντρες μιζες που εκμεταλευτται και την Παπατσιμπα και θα της φαει και την θεση στο ΠΣΠΑ μετα τις κρισεις και θα την διωξει μαζι με τον βλακα που τον δουλευουν οτι θα γινει επικουρος...μαλακας.. Ψαχτε την περιουσια της Ρουμπεα Γιουλης της λαμογιας.,


Περνει μιζες απο καθηγητες για να τους υποσχετε οτι θα μενουν στο σχολειο και μετα τις κρισεις.


Η δήθεν «ακομμάτιστη» ΕΛΜΕ - προτύπων συμμετείχε και συνέβαλε με προτάσεις στο αντιδραστικό νομοσχέδιο. Σε ανακοίνωσή της (13-4-2011) χαρακτηρίζει θετικό σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο.

Τις μιζες τις μοιραζεται με την Μπουντα Ελενη και τον Ματθαιο Δημητρη που εχει φαει τα λεφτα απο τα ΠΕΕΚ Κηφησιας, παλιο παλιομουτρο στο χωριο των ιδιωτικων...Να ψαξει το ΣΔΟΕ ην περιουσια του.

Αυτη με τον ηλιθιο που εχει διπλα της ειναι παρανομα στο ΠΣΠΑ Σκουφα 45 γιατι ειναι υπεραριθμοι και οι δυο σε Πανεπιστημιακο χωρο......

Ο Παπατσιμπας συζυγος εχει λιγες ωρες επιτηδες για να αραζει και να πληρωνεται ξαπλωτα καθως και ενας γλοιωδης Γλενης ο καραφλος και δυο φιλολογινες - λεμε τωρα- του ΣΥΡΙΖΑ και το κρατος πληρωνει τον παρανομο)
Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει μπει παντου και πλωρωνεται δωρεαν μεσω της Παπατσιμπα Λαμπρινης που δεν διδασκει κανονικο ωραριο αλλα το παιζει συνδικαλιστρια και της την ΕΛΜΕ Προτυπων (που λειτουργει παρανομα γιατι εχει μονο δυο σχολεια ενω ολα ειναι 120) μεσα στο γραφειο της Διαμαντοπουλου και την "τρωει" γιατι αυτοι τα κονομανε.

Οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ διωχνουν απο τα σχολεια οσους δεν ειναι στην "κλικα του ΣΥΡΙΖΑ Παπατσιμπα " ακομα και ολους τους πασοκτζηδες και το εμφανιζουν στην Διαμαντοπουλου Αννα ως εργο ΠΑΣΟΚ!!

Γιωργο

διωξε την Διαμαντοπουλου Αννα και την Μπουντα Ελενη με πληρωμενο διδακτορικο Ματθαιο Δημητρη που εχει πληρωμενο διδακτορικο απο Αγγλια!

Ο νεοβλαξ πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δασκαλων κ. Δημήτρης Ματθαίου, με το πληρωμενο διδακτορικο και με τις μασες που εκνε στα ΠΕΚ Κηφισιας οπου δεν πληρωνε κανεναν ειπε οτι τα σημερινά πειραματικά και πρότυπα σχολεία είναι περίπου 120.
Οι μαθητες για να μπουν σε αυτα θα δινουν εξετασεις

Τα δυαλυουν ολα τα πειραματικα οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και οι Πασοκτζηδες κοιμουνται!

Διαμαντοπουλου Αννα πες αλευρι,,,, η Μπουντα Ελενη η αγραμματη με την Ελμε Προτυπων του ΣΥΡΙΖΑ σε καταστρεφει!!

Αννα δεν ξαναβγαινεις βουλευτινα με την Παπατσιμπα Λαμπρινη την ασχετη να σε σκαβει και να τα κονομαει.....Αννα θα την παθεις σαν την Γιανακου!

Που ειναι τα χρηματα ανοικοδομησης του ΠΣΠΑ να γινει εισαγγελικος ελεγχος πως βγηκε η νεα διευθυνση αν εχει διοριστει απο την Διαμαντοπουλου, ποσες ωρες διδασκει αν ειναι καλα ψυχιατρικα ... και ποιοι πιεζουν εκβιαζουν μαθητες και καταστασεις να γινει προτυπο.
Η Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Προτύπων η Γιούλη Ρουμπέα, θα περασει καλα σε λιγο...

Διαμαντοπουλου Αννα να τεθει σε διαθεσιμοτητα η Παπατσιμπα Λαμπρινη ο ανθρωπος της δεξιας με μασκα ΣΥΡΙΖΑ μεσα στο Υπουργειο.

Να μπουν εισαγγελεις να ψαξουν βαθεια.
Ολα αυτα εχουν σταλει στο ΣΔΟΕ στον Εισαγγελεα και στον Ρακινζτη..

Αριστειδου Ελευθερια

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ

Η ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΒΛΗΤΟ Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΦΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΗ Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΛΛΛΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ

Η ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ = ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ...

ΤΑ ΠEΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΝΕΙΑ

ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΜΙΖΑ Η ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Η ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ!!

TO ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ?

29 Σεπ 2011 3:38:00 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ HTAN KOLLHTH THS GIANNAKOY

TOTE TA KONOMHSE MATA BIBLIA FYSIKHS