Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Εντός Σούπερ Λίγκας, εκτός Ευρώπης Πενταετής αποκλεισμός από UEFA για Ολυμπιακό Β., ενώ «σώθηκε» όπως και η Καβάλα από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ


http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/17DFAD39DCCC6052C6CC7D1161F1AFC5.jpg

Πέμπτη 11 Αυγούστου 201
Η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ «έσωσε» τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα μετατρέποντας τις ποινές υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών από το ερχόμενο πρωτάθλημα! Το σκεπτικό της...
απόφασης αναμένεται να ανακοινωθεί τις ερχόμενες ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι το δευτεροβάθμιο όργανο της ελληνικής ομοσπονδίας, το οποίο απαρτίζουν οι κκ. Νικόλαος Λεοντής (πρόεδρος), Αθανάσιος Θέμελης (αναπλ. πρόεδρος), Γιώργος Βλάσσης (δικαστής, τακτικό μέλος), Αγγελος Βασιλόπουλος (δικαστής, αναπλ. μέλος), Σταύρος Ανδριανόπουλος (δικηγόρος, τακτικό μέλος) και Μαρία Αναστασάκη (δικηγόρος, αναπλ. μέλος), διατήρησε τις ποινές αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη.
Επιπλέον το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ττιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών (στην Καβάλα επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 8 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα) σημαίνει ότι παραμένει ο αποκλεισμός του από το Γιουρόπα Λιγκ.

Μερικές ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι η UEFA επέβαλλε πενταετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Μάλιστα όπως παραδέχτηκε ο δικηγόρος της ομάδας της Μαγνησίας κ.
Μιχάλης Μιτζικός,μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό «η διαδικασία άρχισε στις 15.00 και τελείωσε στις 18.50. Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA δεν δέχτηκε καν να πάρει στα χέρια του γραπτώς την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που έφτασε με φαξ.

Το δέχτηκαν μετά από χίλια ζόρια και μετά από μία διακοπή που έγινε. Ζητήσαμε αναστολή για να πάρουν το σκεπτικό της απόφασης της ΕΠΟ, αλλά δεν δέχτηκαν. Καταστρατηγήθηκαν θεμελιώδη δικαιώματα του εγκαλουμένου. Είναι αδιανόητο. Είναι τρομερό, δεν έχει ξαναγίνει και καταδεικνύει το εχθρικό κλίμα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ακόμη και ο επιθεωρητής, ο κ. Γεωργιάδης από την Κύπρο, ήταν στην αρχή εχθρικός, αλλά στο τέλος είπε πως ήταν έτοιμος ακόμη και να αποσύρει την αναφορά του.
Όμως ο πρόεδρος της Πειθαρχικής είπε πως ήταν προετοιμασμένοι για αυτή την απόφαση και παρ' όλα αυτά απέβαλε τον Ολυμπιακό. Μας έκαναν δηλαδή χάρη που μας κάλεσαν σε ακροαματική διαδικασία; Θα γίνει έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο της UEFA και εξετάζουμε ασφαλιστικά μέτρα στο CAS».
Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της διάσκεψη για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, της ΠΑΕ Καβάλα, του κ. Αχιλλέα Μπέου και του κ. Χρυσόστομου Ψωμιάδη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
H αντίδραση της Λάρισας
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Αναλυτικά:

«Είχαμε διευκρινίσει εδώ και καιρό, ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα «μαγείρεμα». Κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε ότι οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου δεν είναι ευπρόσδεκτες σ’ αυτήν τη «φάρμα». Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε, όμως, οι εξελίξεις θα ξεπερνούσαν και την πιο νοσηρή φαντασία. Μια απορία: Γιατί η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν τους ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Αφού η ΑΕΛ είναι ανεπιθύμητη, ας μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι αν υπάρχει άλλη χώρα που θα μπορούσε να μας δεχθεί στο πρωτάθλημά της. Αν μείνουμε εδώ, κανείς δεν θα μπορέσει να ελέγξει τις αντιδράσεις του κόσμου, όταν κάποιος αποπειραθεί να (ξανα)κουμπώσει αγώνα της ομάδας μας.

Γνωρίζει άραγε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τι δεδικασμένο δημιουργείται μετά την ετυμηγορία της;

Από εδώ και στο εξής, οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να ασχολείται με παράνομο (ή νόμιμο) στοίχημα, χωρίς να κινδυνεύει με υποβιβασμό η ομάδα του. Οποιοσδήποτε μπορεί, χωρίς κυρώσεις, να «κουμπώνει» παιχνίδια. Οποιοσδήποτε νομιμοποιείται να τηλεφωνεί στον πρόεδρο ή σε υπάλληλο της ΕΠΟ και να τον υποχρεώνει να ορίσει συγκεκριμένους διαιτητές. Οποιοσδήποτε μπορεί, πλέον, να χτυπήσει το χέρι πάνω στο γραφείο του Παύλου Γερουλάνου και του Πάνου Μπιτσαξή και να τους πει: «Το πήρατε το μάθημά σας. Από εδώ και πέρα κοιτάξτε τη δουλειά σας και αφήστε μας να κάνουμε τη δική μας».


Έχουν περάσει ώρες από την ανακοίνωση κι ακόμα όλοι αναζητούν το άρθρο στο οποίο στηρίχθηκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.
Κανείς δεν ξέρει… Κανείς δεν χρειάζεται να μάθει… Επήλθε κάθαρση…»

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΥΛΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ
Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ και με την υπ΄αριθμ.179/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία  την έφεση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ
Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ και του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ και με την υπ΄αριθμ. 180/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ κατά της υπ΄αριθμ.205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου» - ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: