Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 11 Αυγούστου

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 11 Αυγούστου με χιουμοριστικό πρωτοσέλιδο τίτλο: «Από την Κοίμηση της κυβέρνησης, στον...
Επιτάφιο της οικονομίας». Οι εσωτερικές του σελίδες περιέχουν αναλυτικά ρεπορτάζ για τη σισύφεια κυβερνητική προσπάθεια να διατηρήσει αλώβητη την επικοινωνιακή της στρατηγική μπροστά την ανατροπή όλων των δεδομένων που θεωρούσε ότι θα επιμήκυναν των «ωφέλιμο» για την ίδια πολιτικό χρόνο. Όμως, μόνο με την... επικοινωνία δεν βάφεις αυγά και ήδη στο ανελέητο γήπεδο των αγορών όλες οι «εγγυήσεις» της συνόδου κορυφής για το ελληνικό χρέος καταρρέουν. Μαζί τους και η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης. (Σελ. 9)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Με δεδομένα τα παραπάνω, ήδη θεωρείται βέβαιο ότι – και υπό το βάρος των επιθέσεων στον σκληρό πυρήνα του ευρώ αλλά και της κατάρρευσης των χρηματιστηρίων – η πρόθεση των ισχυρών (και των «σκληρών») της ευρωζώνης είναι να αναθεωρήσουν όλο τον σχεδιασμό του πακέτου διάσωσης. Εν τω μεταξύ, στο παρασκήνιο, τρέχουν πολλές ακόμη παράμετροι που εντείνουν το ελληνικό δράμα, αλλά η κυβέρνηση επιχειρεί να τις κρατήσει... εκτός επικαιρότητας. (Σελ. 4-5)
ΣΤΡΑΤΟΣ: Ύστερα από τη διαπίστωση ότι επί Ν.Δ. μια σειρά προχειρότητες έχουν απορρυθμίσει το στράτευμα και έχουν οδηγήσει στην αποστελέχωσή του, επιχειρούν τώρα να βγάλουν άκρη. Αυτό όμως που καίει τους περισσότερους στην... κρίσιμη ηλικία είναι αν οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις για τη θητεία και τη διάρκειά της, το καθεστώς αναβολών, αλλά και την αναθεώρηση του πλαισίου που ορίζει την κατηγοριοποίηση και τα καθήκοντα των «Γιώτα» – βαθμός ικανότητας. Όλο το πακέτο του σχεδιασμού στο σημερινό «Π». (Σελ. 11)
ΔΗΜΟΣΙΟ: Οι «αναδιαρθρώσεις» στον χώρο του Δημοσίου τελειωμό δεν έχουν. Σειρά λοιπόν έχει τώρα το «πειθαρχικό δίκαιο», το οποίο σκληραίνει πολύ τα πράγματα για τα κρούσματα διαφθοράς. Μπορεί μηχανισμοί για την πρόληψη τέτοιων κρουσμάτων να... μην υπάρχουν, αλλά η έμφαση δίνεται στην τιμωρία, όπως άλλωστε συνηθίζουν οι πολιτικοί χάριν ευκολίας. Έως και... αναδρομικές απολύσεις λοιπόν θα περιλαμβάνει το «πλούσιο» σε αλλαγές νέο πειθαρχικό δίκαιο. Γιατί είμαστε όμως εμείς εδώ; Για να σας τα πούμε πριν ακόμη έλθουν. Πιστοί στον μαρτυριάρικο παλιοχαρακτήρα μας... (Σελ. 15)
ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «ΠΟΝΤΙΚΙ art». Ο γνωστός γελοιογράφος ΚΥΡ που σχολιάζει εδώ και χρόνια την επικαιρότητα με το λιτό, καυστικό και άμεσο χιούμορ του, μας μιλάει για την Ελλάδα της κρίσης, για τις επιρροές του και τον τρόπο που εμπνέεται και μας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αλλά μονάχα το λαό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: