Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Στις 22 Αυγούστου ξεκινά ο πέμπτος έλεγχος από την τρόικα Θα επικεντρωθεί σε καταργήσεις φορέων, το ενιαίο μισθολόγιο, τις αποκρατικοποιήσεις, το ασφαλιστικό σύστημα, το σύστημα υγείας και το φορολογικό καθεστώς.

http://photo.kathimerini.gr/xtra/media/photos/troik118.jpg
Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
Τα στελέχη της τρόικας θα ξεκινήσουν τον πέμπτο τους έλεγχο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας..
στις 22 Αυγούστου.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κυβερνητικό έργο αναφορικά με τις καταργήσεις φορέων, το ενιαίο μισθολόγιο, τις αποκρατικοποιήσεις, το ασφαλιστικό σύστημα, το σύστημα υγείας και το φορολογικό καθεστώς.
Η κυβέρνηση καλείται από τη τρόικα να υιοθετήσει νομοθεσία για το κλείσιμο ή συγχώνευση επιπλέον 10 μεγάλων οργανισμών. Πρόκειται για τις εταιρείες ΚΕΔ, ETA, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOΜMEX και ΙΓΜΕ (κατάργηση), OΣΚ, ΔΕΠANOM, THEMIS, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΗΜΗΤΡΑ (συγχώνευση), ΕΡΤ (μείωση μεγέθους).
Σχετικός νόμος έχει περάσει, αλλά δεν εξειδικεύει τα μέτρα. Προβλέπει την έκδοση αποφάσεων από τα υπουργεία οι οποίες αναμένονται με στόχο οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των οργανισμών να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οι μέχρι στιγμής της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχουν φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο, με στελέχη της τρόικας να εκφράζουν προβληματισμούς.
Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ που επιβεβαίωσαν υστέρηση των εσόδων και αύξηση δαπανών στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: