Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Κρίσιμο ραντεβού Ραγκούση - αυτοκινητιστών Σημαντική μερίδα των επαγγελματιών του ταξί έχει εξουθενωθεί οικονομικά

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/C9307D8BE64EAF19351745429EA136BC.jpg

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011
Καθοριστικής σημασίας για τo μέλλον των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών θα είναι η σημερινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες...
ταξί, οι οποίοι επιχείρησαν για πρώτη φορά να ρίξουν τους τόνους, κάνοντας έκκληση για αποχή από προκλήσεις και ακρότητες, έπειτα και από την παρέμβαση του πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια στον Πειραιά και την ραδιοτηλεόραση του ΣΚΑΙ, η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών επιχείρησε να αλλάξει ρητορική, καθώς οι αυτοκινητιστές έχουν κουραστεί πια από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις, ενώ φαίνεται ότι η κοινωνία δεν συμπαρίσταται ιδιαίτερα στην απεργία τους.

Παράλληλα, σημαντική μερίδα των επαγγελματιών του ταξί έχει εξουθενωθεί οικονομικά και με την αποκορύφωση της τουριστικής σεζόν να φτάνει, πολλαπλασιάζονται οι πιέσεις για επιστροφή στη δουλειά, ιδίως στις τουριστικές περιοχές. Επίσης, πολλοί αυτοκινητιστές φοβούνται, καθώς ήδη έχουν βγει στους δρόμους παράνομοι οδηγοί, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Χθες, η ομοσπονδία ταξί και αγοραίων έστειλε μήνυμα ότι «ο αγώνας των ταξί είναι καθαρά κλαδικός και δεν υποκινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα». «Δεν μας βρίσκουν όμως σύμφωνους δηλώσεις που προσπαθούν να χρωματίσουν τον αγώνα μας και να εμπλέξουν επιχειρηματικά συμφέροντα στο πως θα διαμορφωθεί το ταξί του αύριο» ανέφεραν οι αυτοκινητιστές. «Θέλουμε ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και εξειδικευμένη παροχή προς τον τουρισμό. Για όλα αυτά έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις και κυρίως διάθεση για υλοποίηση, στοχεύοντας σε ένα μοντέλο βιώσιμο ταξί και για τον επαγγελματία» τονίζουν.

Στη σημερινή συνάντηση, η οποία θα είναι εμβόλιμη μεταξύ των ραντεβού του κ. Ραγκούση με το πρόεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών, ο υπουργός Υποδομών εκτιμάται ότι θα διατηρήσει την γνώριμη «γραμμή» του. Δηλαδή, θα υποστηρίξει ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, έπειτα από την ενεργοποίηση του σχετικού νόμου, είναι πλέον γεγονός και θα καλέσει τους αυτοκινητιστές σε διάλογο για τους όρους και της προϋποθέσεις του ανοίγματος του επαγγέλματος.

Πάντως, όποια και να είναι η κατάληξη της συνάντησης με τους αυτοκινητιστές, το θέμα ταξί θα απασχολήσει εκ νέου τον υπουργό Υποδομών την Τρίτη, όταν και θα ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για τις προθέσεις του σε αυτό το ζήτημα. (ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: