Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Με στόχο την «εξωστρέφεια» - Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το «καλάθι» των αγροτικών προϊόντων

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/66f2a9f66e48d837f8d9568e3aa7d8b3_L.jpg

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011
Σύσκεψη με θέμα τον καλύτερο συντονισμό της προώθησης των αγροτικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής.. Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κανελλόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδη, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδη, των εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Γ. Αλεξιάδη, Β. Κανάκα, Δ. Τσιμήτρη, Μ. Ζωγράφου, Α. Βεργίδη  και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η σύσκεψη είναι η τρίτη που πραγματοποιείται, προκειμένου να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη, σχετικά με τη δημιουργία του καλαθιού τοπικών αγροτικών προϊόντων, και κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες με στόχο την προβολή και προώθησή τους. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα θέματα της αγροδιατροφικής σύμπραξης μεταξύ φορέων και παραγωγών-ώστε να ενισχυθεί η προβολή των προϊόντων-, η ίδρυση και λειτουργία δημοπρατηρίου, όπου θα διατίθεται η αγροτική παραγωγή και εξετάστηκε η δυνατότητα καλλιέργειας νέων προϊόντων σε συνδυασμό με την κατασκευή νέων αρδευτικών έργων.
Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδης «πρέπει να κερδίσουμε την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της μακεδονικής γης. Να πετύχουμε τη διάθεσή τους σε χώρους μαζικής εστίασης και να στηρίξουμε την προώθησή τους στις αγορές του εξωτερικού. Όσον αφορά στη δημιουργία δημοπρατηρίου, αποτελεί βασική πολιτική βούληση της Διοίκησής μας και περιμένουμε από το Υπουργείο να κινηθεί προς την ανάλογη κατεύθυνση».
από  ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: