Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τάξη στον πεζόδρομο με καθημερινούς έλεγχους τροχοφόρων

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης ...των πεζών.
Σε σύσκεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Ίτσιου και του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης κ. Γιώργου Κουκουσέλα, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από μεικτά συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, για τη βεβαίωση παραβάσεων που σχετίζονται με την είσοδο και κυκλοφορία οχημάτων (δίκυκλα, ΙΧΕ αυτοκίνητα κλπ) σε αυτόν.


Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Ίτσιου, ο οποίος επεσήμανε πως, «κανείς δεν μπορεί να δυσχεραίνει και πολύ δε περισσότερο να θέτει σε κίνδυνο  την κίνηση των πολιτών στον πεζόδρομο. Πρέπει  να γίνει αντιληπτό ότι οι πεζόδρομοι δεν κατασκευάστηκαν για την κίνηση των τροχοφόρων, αλλά για να εξυπηρετούν το συμφέρον της πόλης και των πεζών δημοτών, το οποίο θα πρέπει να είναι σεβαστό από όλους» τόνισε ο προαναφερόμενος.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας κ. Κουκουσέλα, για την άριστη συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πολιτών, ενώ  κατά των παραβατών θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τον ΚΟΚ διοικητικά πρόστιμα και παρεπόμενες ποινές.
Ο κ. Ίτσιος σημειώνει ότι δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες που ο δήμος αποφασίζει για την πόλη και θα πρέπει να τηρούνται από όλους.


Να σημειωθεί πως ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων καθώς και η εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στην κυκλοφορία των τροχοφόρων, σε πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια και γενικά σε χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση, ανήκει στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα ασκείται κατά περίπτωση και από την Τροχαία (άρθρο 1, παρ. 8 του Ν. 3731/2008).
Τι προβλέπει ο Κανονισμός
Στον πεζόδρομο επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση (απόφαση 64/1993 Δημοτικού Συμβουλίου):
Α) Όλο το 24ωρο:
* Η κυκλοφορία των αυτ/των παροχής πρώτων βοηθειών, των αυτ/των που μεταφέρουν ασθενείς, των απορριμματοφόρων του Δήμου, των αυτ/των της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των οχημάτων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΔΕΥΑΚ) για την αντιμετώπιση περιπτώσεων επείγουσας ανάγκης.
* Η κίνηση οχημάτων που εκτελούν μετακομίσεις οικοσκευών από ή προς την περιοχή, αυτοκινήτων μεταφοράς ετοίμου σκυροδέματος, αποκομιδής προϊόντων εκσκαφής ή κατεδάφισης καθώς και νεκροφόρου οχήματος.
* Η κίνηση των ποδηλάτων από τους πεζόδρομους με ταχύτητα που δεν υπερβαίνει την ταχύτητα κίνησης των πεζών.

Β) Όλο το 24ωρο με ειδική άδεια ισχύος ενός έτους:
* Η κίνηση επιβατικών αυτ/των μεταφοράς αναπήρων και υπερηλίκων και των μονίμων κατοίκων ης περιοχής εφόσον διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Γ) Επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων και κατοικιών κατά τις ώρες 07:00-10:30 και 16:30-18:00.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

den pate na kanetai tipota allo lew egw k afhste hsuxa ta dikukla k tis istories sas....ade giati uparxoun Perissotera Megalutera k pio Epikundhna Provlimata se authn thn polh k eseis asxoleiste me otidhpote pou den exei kaneno kundhno ade apo ekei..