Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
Στο πλευρό των αγανακτισμένων πολιτών ο Άνθιμος. Δεν κρατιέται ο Παναγιώτατος. Αμετανόητη η δεξιά του Κυρίου. Να’ξερε άραγε πόσοι πολίτες είναι αγανακτισμένοι με τα βυζαντινά κατάλοιπα της Εκκλησίας μας…
***
Μάλιστα κύριοι. Ο Άνθιμος καθησυχάζει τους δανειστές μας. Θα πληρώσουμε τα χρέη μας. Σε λίγο ίσως ζητήσει διαβούλευση και με την τρόικα για το μεσοπρόθεσμο.
***
Δε λέτε τα βάλετε κανένα χεράκι να βοηθήσετε την κατάσταση, γιατί από κύριε ελέησον –κύριε ελέησον χορτάσαμε…
***
Δεν λέω κι εγώ αγανακτισμένος πολίτης είμαι και συμπορεύομαι μαζί τους αλλά όταν βλέπω κάτι σφόδρα Καραμανλικούς που τότε έκαναν την πάπια και τώρα τους αγωνιστές τρελαίνομαι.
***
Και η εκτίμησή μου είναι ότι όσο συντάσσονται με τους αγανακτισμένους πολίτες κάτι Άνθιμοι και κάτι δεξιοί ψαλτάδες το κίνημα αποδυναμώνεται κι απαξιώνεται.
***
Ακόμη δεν κατάλαβε ο Άνθιμος ότι έκανε το Μπουτάρη δήμαρχο με τις ακρότητες του, όπως και δεν κατάλαβαν κάποιοι ότι προσφέρουν τη χείριστη υπηρεσία στο Σαμαρά με την παρουσία τους.
***
Πάμε γι’αλλα. Γι’αλλα πρόσωπα, φρεσκαδούρα, τόπο στους νέους, τόπο στους ανέργους. Φτάνει με τους χορτασμένους.
***
Εντάξει ρε φίλε αγανακτισμένος είσαι και συ, γιατί έπαιρνες 3000 και στο κάνανε 2.700. Τι να πει κι αυτός που έπαιρνε 700 και τα’χασε κι αυτά; Και για να είμαστε ειλικρινείς, μόνο για τα 2.700 κόπτεσαι.
***
Προφανώς τόσα χρόνια κανείς δεν αγανάκτησε για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά τώρα τους έβαλαν μπροστά. Τι θα λέγατε για μια εξίσωση μισθών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα;
***
Και συ Παναγιώτατε Άνθιμε τόσα χρόνια δεν σε είδα να ζορίζεσαι με τις ανισότητες της ελληνικής κοινωνίας καθότι όσοι είχαν δυο χιτώνες τους έκαναν δέκα ή κάνω λάθος;
***
Δυστυχώς συνεχίζουμε το ίδιο βιολί, τα καλά και συμφέρονται και όποιος προλάβει. Διαγωνίζονται στο ψέμα και την υποκρισία, γιατί δυστυχώς μόνο έτσι επιβιώνουν.
***
Το κίνημα των αγανακτισμένων γεννήθηκε μέσα από τη συγκυρία της εποχής, επιβάλλεται να είναι αυτόφωτο, να’χει ορίζοντα ευρύτερο, δε χρειάζεται ούτε προστάτες ούτε κράχτες και προπαντός τις ευλογίες κάθε φανατικού. 
http://imerisiatispierias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: