Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Στο …σφυρί δημοτικές εκτάσεις Παραλίας!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 
Την εκποίηση δημοτικής έκτασης στην Παραλία αποφασίζει σήμερα στη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης
-Ποιες εκτάσεις... προτείνεται να εκποιηθούν με βάση την εισήγηση του δημάρχου Κατερίνης Σ.Χιονίδη
-Αποπληρωμή χρεών και έργα υποδομής και αναπλάσεων στις δημοτικές ενότητες Παραλίας, Πέτρας, Ελαφίνας και Πιερίων οι σκοποί της εκποίησης
Την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης θα ζητήσει σήμερα η δημοτική αρχή στη συνεδρίασή που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, για να προχωρήσει στην εκποίηση δημοτικών ακινήτων στην τοπική κοινότητα Παραλίας, προκειμένου να αποπληρώσει σωρευμένες οφειλές και ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά και για να προχωρήσει όπως επισημαίνεται στην εισήγηση του δημάρχου σε έργα υποδομής στις δημοτικές ενότητες Παραλίας, Πέτρας, Ελαφίνας και Πιερίων.
Σημειώνεται ότι η αποπληρωμή χρεών αφορά όχι οφειλές μόνο της δημοτικής ενότητας Παραλίας αλλά του νέου δήμου Κατερίνης. 
Ειδικότερα, προτείνεται να εκποιηθούν 9 δημοτικά ακίνητα, 44 στρέμματα συνολικά, η εκποίηση των οποίων επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 186.παρ.1 του δημοτικού κώδικα, μόνο για ωφέλεια του δήμου ή της κοινότητας με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του.
Η ενεργοποίηση αυτού του δυναμικού χρηματοδοτικού εργαλείου, όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο δήμαρχος Κατερίνης, θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορέσει ο δήμος άμεσα να αντιμετωπίσει τις βαρύνουσες το δήμο Κατερίνης βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές και διάφορους πιστωτές), οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 13.472.841,49 ευρώ, παρακάμπτοντας τη δυσχέρεια της κεντρικής διοίκησης να αποδώσει το σύνολο των θεσμοθετημένων προς το δήμο πόρων.
Επιπλέον θα διευκολύνει ζητήματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου πέρα και έξω από τους διατιθέμενους δημόσιους πόρους.
Ειδικότερα, ο δήμος αξιοποιώντας τη συγκεκριμένη ακίνητη περιουσία θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει μια σειρά αναπτυξιακών έργων υποδομής, όχι μόνο στα στενά όρια της δημοτικής ενότητας Παραλίας, αλλά και σε δημοτικές ενότητες του δήμου λιγότερο προνομιακές, όπως αυτές της Ελαφίνας, της Πέτρας και των Πιερίων.
Στους σκοπούς εκποίησης της συγκεκριμένης ακίνητης περιουσίας του δήμου Κατερίνης περιλαμβάνονται δράσεις όπως:
1.Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην τοπική κοινότητα παραλίας συνολικού προϋπολογισμού 4.350.839,00 ευρώ
2.Μελέτη και κατασκευή ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων ευρείας κλίμακας στη δημοτική ενότητα παραλίας.
3.Μελέτη και κατασκευή αρδευτικών δικτύων στις δημοτικές ενότητες Ελαφίνας, Πέτρας και Πιερίων καθώς και κατασκευή αγροτικής οδοποιίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: