Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Πέρασε" με 155 ψήφους - "Ναι" από Παπαδημητρίου, Ρομπόπουλο, Αθανασιάδη, "όχι" είπε ο Π. Κουρουμπλής του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 Οικονομία 
Με 155 ψήφους ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. "Όχι" ψήφισε από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, "ναι" ψήφισε η....
ανεξάρτητη πλέον Έλσα Παπαδημητρίου χειροκροτούμενη από την κυβερνητική πτέρυγα, όπως και ο Αλέκος Αθανασιάδης, όταν είπε το "ναι". Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ.
"Παρών" δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Την ώρα της ψηφοφορίας επεισόδια σημειώνονταν στην πλατεία Συντάγματος.

Την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο μετέδωσαν ζωντανά τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα CNN, BBC και Al Jazeera.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, συμμετείχαν 298 βουλευτές, καθώς απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης (ο οποίος δήλωσε με επιστολή του ότι ψηφίζει "όχι", αλλά δεν προσμετράται η ψήφος στο αποτέλεσμα) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης.

"Όχι" ψήφισαν 138 βουλευτές της ΝΔ -πλην της κ. Παπαδημητρίου- του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατική Αριστεράς, οι ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου (που συγκροτούν το νέο κόμμα Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών), Σοφία Σακοράφα, Ευ. Παπαχρήστος, καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, -ο οποίος λόγω της αρνητικής ψήφου του- διεγράφη από την ΚΟ του κόμματος.

"Παρών" δήλωσαν οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Στην ομιλία της, νωρίτερα, η κ. Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της. Κατά την τοποθέτησή της τόνισε ότι "το "όχι" δεν μπορεί να συνοδεύεται από το "ναι μεν αλλά", το "παρών" είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου και το "όχι υπό όρους" δεν αφορά την δική μου λογική".

"Ναι, λοιπόν, και εύχομαι να μην με απογοητεύσετε κύριοι της κυβέρνησης" πρόσθεσε η κ. Παπαδημητρίου, εκφράζοντας την ελπίδα "έστω και με μια ψήφο να είναι η σπορά της ελπίδας για μια συναινετική πορεία και για την ανάκτηση του κύρους της Ελλάδας απέναντι στους αλληλέγγυους εταίρους μας, όπως τους βλέπω εγώ".

Όπως ανέφερε "θα ξεπεράσω τις μικρές μου δυνατότητες ως ανεξάρτητη και μόνη βουλευτής για να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση", ενώ αναφερθείσα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είπε ότι "είναι μια λύση -καλή, κακή, κακίστη, θα δείξει- απαραίτητη όμως", ενώ σημείωσε: "Μακάρι να είχε την υπογραφή όλων των πολιτικών δυνάμεων".

Με τη φράση "δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου, ούτε να διαλύσω την ΕΕ" ξεκαθάρισε τη στάση του και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: