Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Άρχισε στην Ολομέλεια η συζήτηση Στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011
Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου, την ψήφιση του οποίου θέτει ως προϋπόθεση η ΕΕ για την ομαλή χρηματοδότηση της...
χώρας.
Το πρόγραμμα, που προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη και ο εφαρμοστικός νόμος την Πέμπτη.

Για συνείδηση και αίσθηση της πραγματικότητας έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ζήτησε από όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα για εξοικονόμηση 600 εκατ. ευρώ.

Θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο. Το ΚΚΕ αποχώρησε, λέγοντας ότι θα θέσει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ούτε θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. "Ψήφος εμπιστοσύνης έχει δοθεί την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση και δεν υποδεικνύουμε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων τι θα κάνουν. Όλοι αντιλαμβάνονται την κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα", επεσήμανε. Ο κ. Μόσιαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τόσο το Μεσοπρόθεσμο όσο και ο εφαρμοστικός νόμος θα εγκριθούν από το σύνολο της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο οι αντάρτες βουλευτές να επιμείνουν και να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο γι' αυτό και τις τελευταίες ώρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, με στόχο να τους μεταπείσει. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον Αλέκο Αθανασιάδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα ακούσει την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή και μετά θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και ζητά για μια ακόμη φορά αλλαγή πολιτικής, την ώρα που στο "στόχαστρο" της Λεωφόρου Συγγρού έχει μπει η βουλευτής Αργολίδος, Ελσα Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: