Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σύλληψη 57 αλλοδαπών στους Πόρους για παραεμπόριο - Συνεργασία Α.Τ. Λιτοχώρου - Δημοτικής Αστυνομίας Δ. Δίου - Ολύμπου και με την παρουσία δικαστικού


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 Τοπικά
Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα "μαϊμού" τα οποία και οδεύουν προς καταστροφή
Στη σύλληψη 57 αλλοδαπών στους Νέους Πόρους...
Δ. Δίου-Ολύμπου προχώρησε το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου, στο πλαίσιο πάταξης του παραεμπορίου.
Η διαδικασία προέβλεπε και κατάσχεση των χιλιάδων προϊόντων «μαϊμού» και έγινε σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία, με την παρουσία και Δικαστικού Λειτουργού.
Οι αλλοδαποί διέμεναν σε νοικιασμένη οικοδομή πίσω από το σχολείο των Νέων Πόρων και εκεί αποθήκευαν και τα εμπορεύματά τους. Ο εντοπισμός του κτιρίου όπου διέμεναν, είχε γίνει από το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου.
Το οίκημα παρακολούθησαν, τις προηγούμενες ημέρες, κάποιοι αστυνομικοί και στη συνέχεια οργανώθηκε μεθοδικά και με κάθε μυστικότητα η επιχείρηση η οποία απέφερε συλλήψεις αλλοδαπών και κατασχέσεις προϊόντων.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΓΡ. ΛΙΟΝΤΑΣ
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της δημοτικής αστυνομίας Δ.Δίου-Ολύμπου, Γρηγόρης Λιόντας, το εν λόγω κτίριο οι αλλοδαποί το είχαν μετατρέψει σε ορμητήριο, εκεί στοιβάζονταν ο ένας δίπλα στον άλλον μαζί με τα εμπορεύματα καθενός και κάθε πρωί γύρω στις 11.00 εξορμούσαν μέχρι το βράδυ στις ακτές της Νότιας Πιερίας, από τους Πόρους μέχρι και την Πλάκα Λιτοχώρου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στα παραλιακά καταστήματα.
Η δράση τους όμως σταμάτησε όταν αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου μαζί με δημοτικούς αστυνομικούς του δήμου Δίου-Ολύμπου και με την ενεργό παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εισέβαλαν στο συγκεκριμένο οίκημα στις 8.00 το πρωί, προκειμένου να «πιάσουν στο ύπνο» τους αλλοδαπούς.
Οι δράστες και τα εμπορεύματά τους ήταν σε δυο ορόφους και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν χαρτιά, δηλαδή έγκριση παραμονής τους στη χώρα, γι αυτό και το Α.Τ. προχώρησε σε αυτόφωρη διαδικασία.
Ακολούθως, οι δημοτικοί αστυνομικοί φόρτωσαν τα κατασχεμένα προϊόντα «μαϊμού», τα φόρτωσαν σε αυτοκίνητα του δήμου Δίου-Ολύμπου και τα εναπόθεσαν προσωρινά σε δημοτικό αποθηκευτικό χώρο. Τα προϊόντα αυτά καταγράφονται και στη συνέχεια θα προχωρήσει διαδικασία καταστροφής τους, όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Σε άλλες δηλώσεις, ο δημοτικός αστυνομικός Δίου-Ολύμπου Αναστάσιος Αγγελής, ανέφερε ότι όταν μπήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο κτίριο, δεν υπήρξαν αντιδράσεις, οι αλλοδαποί δεν πρόβαλαν καμία αντίσταση.
Αρχικά, με την εμφάνιση της αστυνομίας οι πόρτες παρέμεναν κλειστές, οι αλλοδαποί ήταν κλειδωμένοι από μέσα και δεν ήθελαν να βγουν. Έγιναν όμως κάποιες διαβουλεύσεις ενώ ήρθε και ο ιδιοκτήτης του οικήματος ο οποίος και άνοιξε τις πόρτες.
Όπως είπε ο κ. Αγγελής, προτού εισβάλουν οι αστυνομικοί, οι αλλοδαποί πετούσαν πράγματα σε διπλανά μπαλκόνια και σε άλλους χώρους προκειμένου να περισώσουν όσα περισσότερα προϊόντα μπορούσαν.
Το γεγονός αυτό ανέφεραν στους αστυνομικούς κάποιοι πολίτες που βρέθηκαν εκεί την ώρα που γινόταν η επιχείρηση, οι οποίοι φάνηκε ότι αισθάνονταν ικανοποίηση από την ενέργεια της αστυνομίας και ήθελαν και να βοηθήσουν το έργο της δίνοντας αυτή την πληροφορία.
Επίσης, ο Αναστάσιος Αγγελής δήλωσε ότι, το προηγούμενο διάστημα, οι καταστηματάρχες στις παραλίες ήταν πολύ αγανακτισμένοι από τη μεγάλη διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» από αλλοδαπούς ενώ τώρα είναι φανερά ικανοποιημένοι από την παρέμβαση της αστυνομίας.
«φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε ελέγχους. Ελέγχους κάναμε και κατά το προηγούμενο διάστημα, κάναμε και κατασχέσεις πραγμάτων, μόνο που ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στη δημοτική αστυνομία να κάνει τίποτε άλλο σε σχέση με τον παραβάτη. Όπως εξήγησε, η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να συλλάβει τον παραβάτη, γι' αυτό και ο αλλοδαπός μένει ελεύθερος για να συνεχίσει το έργο του», ανέφερε.
ΑΠΟ 20/5/2011 ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Α.Τ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ
Τέλος, σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Ελευθερίου, που είναι και ο αρμόδιος του δήμου για θέματα λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας, ανέφερε για ένα έγγραφο που είχε σταλεί από τον δήμο, πριν από έναν περίπου μήνα, στο Α.Τ. Λιτοχώρου.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στις 20/5/2011, ενόψει τότε της θερινής περιόδου, ο ασκών χρέη δημάρχου, Γιώργος Φαρμάκης, είχε στείλει έγγραφο στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου και είχε ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για την πάταξη του παραεμπορίου που βασικά γίνεται από αλλοδαπούς στις ακτές της Νότιας Πιερίας.
Ο κ. Ελευθερίου δήλωσε ικανοποιημένος από την όλη επιχείρηση και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Α.Τ. Λιτοχώρου και προς τις δικαστικές αρχές για την οργάνωση της όλης επιχείρησης και για την επιτυχία της.
Ευχαριστίες εξέφρασε και προς τα «παιδιά» της δημοτικής αστυνομίας που υπό αντίξοες συνθήκες πραγματοποιούν καθημερινά, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ένα σημαντικό έργο στις ακτές, αλλά όχι μόνο, επιβάλλοντας την τάξη εκεί που χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: