Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Βελούδινη διαδοχή

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/c8f24334c9abeded4fd7b76527e411bb_L.jpg

Ο Γιώργος Φαρμάκης αναπληρωτής δημάρχου Δίου Ολύμπου
Τρίτη 10 Μαίου 2011 
 «Εύχομαι να είναι βραχύβια η θητεία μου», δήλωσε ο αναπληρωτής δημάρχου, ζητώντας τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και του Γιώργου Παπαθανασίου
Ο Γιώργος Φαρμάκης εξελέγη.... αναπληρωτής δημάρχου στο Δήμο Δίου- Ολύμττου, μετά την απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης να θέσει σε αργία των δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου. Τον κ. Φαρμάκη ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας πλην του κ. Μυλωνέρου, ο οποίος ψήφισε τον εαυτό του. Αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι συνδυασμοί των κυρίων Δημόπουλου και Λάππα, λευκό ψήφισε ο κ. Τσιφοδήμος, ενώ όχι (και στις δύο υποψηφιότητες) είπε η κ. Κουρίτα.
«Βελούδινη» αποδείχθηκε τελικώς η αναπλήρωση του κ. Παπαθανασίου στον δημαρχιακό θώκο, αφού η υποψηφιότητα του κ. Μυλωνέρου, δεν στάθηκε ικανή να διασπάσει τον συνδυασμό της πλειοψηφίας, αλλά και να βρει ερείσματα στους συμβούλους της μειοψηφίας.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πολίτες που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά την διαδικασία. Παρών και ο Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία διακριτικά, μέχρι τη στιγμή που ζήτησε τον λόγο, προκαλώντας την αποχώρηση του κ. Δημόπουλου, ο οποίος δεν μπήκε στον κόπο, ούτε να ακούσει τον «εν αργία» (όπως τον αποκαλούσαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης) δήμαρχο.
Η διαδικασία ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναφέρεται στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αμέσως μετά, έδωσε το λόγο στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και σε συμβούλους που ήθελαν να τοποθετηθούν.
«Είναι λυπηρό που ο δήμος έμεινε ακυβέρνητος», είπε ο Κώστας Δημόττουλος, ξεκινώντας την τοποθέτησή του, υποστηρίζοντας ότι η διάταξη που θέτει σε αργία το δήμαρχο είναι εξαιρετικά σαφής. Ο κ. Δημόπουλος,
επέρριψε την ευθύνη για το «κακό χάλι» που έχει ο δήμος σε όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας, χαρακτηρίζοντάς τους συνυπεύθυνους, αφού όπως είπε, γνώριζαν π θα γινόταν, αλλά συνέχιζαν να στηρίζουν τον κ. Παπαθανασίου.
Αιχμηρός, αλλά χωρίς να ανεβάσει τους τόνους, ήταν ο Θανάσης Τσιφοδήμος. Ο τέως δήμαρχος Λιτοχώρου, έκανε λόγο για έναν «Καλλικράτη» με ασάφειες, πρόχειρο και απαράδεκτο, ο οποίος επέτρεψε σε κάποιους να είναι υποψήφιοι και έρχεται μετά να τους θέσει σε αργία. «Το διοικητικό μέτρο της αργίας, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει τελικά», υποστήριξε ο κ. Τσιφοδήμος, εκτιμώντας ότι στην συγκεκριμένη διαδικασία θα έπρεπε να μετέχουν μόνο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
«Έγινε σαφές πλέον ότι παραπλανήθηκαν οι πολίτες του νέου δήμου», ανέφερε ο Νίκος Λάττπας, ο οποίος θύμισε (όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές του) πως κατά την προεκλογική περίοδο είχε τεθεί πολλές φορές το ζήτημα της ενδεχόμενης τότε αργίας του κ. Παπαθανασίου, Ο κ. Λάππας ολοκλήρωσε, εκτιμώντας πως η καλύτερη επιλογή για το δήμο θα ήταν να παραιτηθεί όλο το συμβούλιο και να γίνουν εκλογές ανάδειξης νέας δημοτικής αρχής,
«Εδώ και πολλά χρόνια είχαμε καταγγείλει ως παράταξη τις συμβάσεις της ΔΕΑΛ, που οδήγησαν τα πράγματα, εδώ που τα οδήγησαν», είπε η κ. Κουρίτα, ασκώντας παράλληλα κριτική συνολικά στον Καλλικράτη.
Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο κ. Μυλωνέρος, ανακοινώνοντας στο σώμα την πρόθεση του να είναι υποψήφιος αναπληρωτής δημάρχου. Ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, επεσήμανε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας γνωρίζει πολύ καλά τις ευθύνες του.
«Εύχομαι να είναι βραχύβια η θητεία μου σ" αυτήν την θέση», είπε ο Γιώργος Φαρμάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι παρόν και «αυτόφωτος» και πως οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά. «Θα πορευθούμε ενωμένοι και θέλω να πιστεύω ότι θα έχω τη στήριξη όλων σας» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ενώ καταλήγοντας ζήτησε, σ'
αυτήν την προσπάθεια να έχει τη στήριξη και του κ. Παπαθανασίου.
Τελευταίος το λόγο πήρε ο Γιώργος Παπαβανασίου, προκαλώντας την αντίδραση (μόνο) του κ. Δημόπουλου, ο οποίος και αποχώρησε μαζί με τους συμβούλους του συνδυασμού του. «Κάποιοι τα προέβλεψαν όλα προεκλογικά όλα, εκτός από την ήττα τους», είπε ο κ. Παπαθανασίου, υποστηρίζοντας ότι και στο παρελθόν έχει δεχθεί λάσπη, «αλλά ευτυχώς ζούμε σε μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε».
Ο κ. Παπαθανασίου ξεκαθάρισε ότι θα είναι στο δικαστήριο ο ίδιος το Σεπτέμβρη, «αλλά να δούμε και ποιοι εκ των μαρτύρων κατηγορίας θα είναι εκεί», είπε, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η αργία του θα είναι σύντομη, αφού εντός της εβδομάδας θα εξεταστεί η ένσταση που κατέθεσε κατά της απόφασης.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με τον κ. Φαρμάκη να ψηφίζεται από όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας, πλην βέβαια του κ. Μυλωνέρου.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: