Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τέτοια ώρα ... τέτοια λόγια ... Τρίτη 10-05-2011 - Οδηγίες προς καταπατητές:

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/ba81c15e45d751077d7340544521daf5_L.jpg 

Τρίτη 10 Μαίου 2011 
Οδηγίες προς καταπατητές:
Αν θέλετε να καταπατήσετε μια έκταση δημόσια, δασική ή αρχαιολογική υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος τον οποίο από ότι... φαίνεται ακολουθούν κάποιοι και στο νομό μας.
Όπως φαίνεται στη φώτο, υπάρχει μια ταμπέλα σε περίφραξη έκτασης στην παλιά Λεπτοκαρυά,  η οποία αναφέρεται σε άδεια που έχει εξασφαλίσει ο «ιδιοκτήτης» του οικοπέδου από την αρχαιολογική υπηρεσία. Το ρεπορτάζ λέει, ότι ο αριθμός που αναγράφεται αντιστοιχεί σε άλλη έκταση σε άλλη περιοχή και δεν είναι για το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο ο κατά τα άλλα έξυπνος (ή εξυπνάκιας) ιδιώτης προσπαθεί να φέρει στην ιδιοκτησία του…
Εκτός από αυτόν τον τρόπο πάντως υπάρχει και ένας ακόμα, ο οποίος απαιτεί εκτός από περισσότερα χρήματα, να είσαι (ή να δείχνεις) και θρήσκος! Αν γνωρίζεις τους νόμους, είσαι πχ ένας καλός και ευυπόληπτος δικηγόρος, μπορείς να καταπατήσεις έκταση περιφράζοντάς την και χτίζοντας μέσα έναν Ναό!
Και επειδή (κατά τις δημόσιες υπηρεσίες) είναι προφανώς μεγαλύτερη ιεροσυλία να γκρεμίσεις ναό από το να αποβάλεις καταπατητή, μόλις κοπάσει ο θόρυβος χτίζεις και ένα εξοχικό! (για τις ανάγκες του νεωκόρου, ας πούμε).

Με έγγραφό του, ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης, καλεί τους γιατρούς της χειρουργικής να καλύψουν (θέλουν δεν θέλουν) τις εφημερίες της κλινικής από 25 έως 31 Μαΐου ακόμα κι αν δεν πληρωθούν, όπως αναφέρει σε αυτό.
Το έγγραφο, δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο (ugeianet) και προκάλεσε εντύπωση, αφού ουσιαστικά επιστρατεύονται οι γιατροί, ώστε να μην διακοπεί η λειτουργία της χειρουργικής για κανέναν λόγο.
Τη δημοσίευση του εγγράφου, ακολουθεί και ένα αιχμηρό σχόλιο το οποίο απηχεί αν όχι όλη την αλήθεια, ίσως κάποιες πτυχές της.
Σας το παραθέτουμε αυτούσιο: «Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης έχει δώσει δείγματα
ότι αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ηγεμόνα ανεξάρτητου μεσαιωνικού κρατιδίου. Πριν ένα μήνα εξέδωσε δικά του τιμολόγια διατίμησης ιατρικών πράξεων, τα οποία παρά τις συστάσεις αρνείται να ανακαλέσει.
Τώρα επεξέτεινε τις εξουσίες του πάνω στους υπηκόους του: από το Μάιο θέτει σε εφαρμογή την καταναγκαστική εργασία στους γιατρούς που υπηρετούν στην ηγεμονία του.
Να δείτε που ο λεγάμενος θα ζητήσει και το προνόμιο της πρώτης νύχτας του γάμου, εκτός κι αν ο εισαγγελέας κόψει τη φόρα στις εξάρσεις μεγαλείου του κ. Φαρμάκη. Πράγμα που θα συμβεί οσονούπω…»

Σημ: Και επειδή, αυτά τα έγγραφα όταν «αποκαλύπτονται» δημιουργούν ερωτηματικά, ως προς τον κομιστή τους, παραδεχόμαστε ότι «ναι» εμείς το βρήκαμε και δεν χρειάστηκε να καταφύγουμε στη βοήθεια κάποιου έγκριτου δημοσιογράφου των Αθηνών!

Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε τη Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Standards and Poor's, από BB- σε Β, επικαλούμενος τις αυξημένες πιθανότητες για αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, ενώ παράλληλα ανέφερε πως οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές.
«Η αξιολόγηση από τον οίκο Standard and Poor’s έρχεται σε μία περίοδο που δεν έχει προστεθεί καμία πληροφορία και καμία απόφαση που να επιδεινώνει την κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση του οίκου που είχε λάβει χώρα ένα μήνα πριν», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο αμφισβητεί την εγκυρότητα του συγκεκριμένου οίκου αξιολόγησης.

Από ότι φαίνεται, οι μήνυση που είχαν καταθέσει πριν λίγο καιρό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εναντίον Οίκου Αξιολόγησης (ο οποίος επίσης είχε προχωρήσει σε υποβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας) δεν έπιασε τόπο. Κοινώς τζάμπα πλήρωσαν το χαρτόσημο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: