Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

“Ρουκέτα” Αλέκου κατά Σημίτη

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011
 
Η σχέση του Αλέκου Παπαδόπουλου με τον Κώστα Σημίτη δεν υπήρξε ποτέ… μονότονη. Ο πάλαι ποτέ «τσάρος» της Οικονομίας, που μαζί με τον Γιώργο Γεννηματά ήταν οι μόνοι τους οποίους η κοινωνία δεν έβαλε απέναντί της, υπήρξε σύμμαχος και...
συμπαραστάτης του Κώστα Σημίτη, στο τέλος της κοινής διαδρομής τους όμως πέρασε στην αντίπερα όχθη. Και κράτησε αποστάσεις ασφαλείας, μέχρι παρεξηγήσεως, από τον πρώην πρωθυπουργό.
Τα όσα κατά καιρούς λέει ο Αλέκος Παπαδόπουλος για την οικονομία, για το κράτος, για τη συνολική πορεία της Ελλάδας προς το μέλλον, ώστε να καταφέρει η χώρα να βγει από το σημερινό αδιέξοδο, ακούγονται με ενδιαφέρον από τους πολίτες. Η πλειοψηφία της κοινωνίας άλλωστε, τον θεωρεί μάλλον υπερκομμματικό, και λιγότερο εκπρόσωπο μιας άλλης γενιάς πολιτικών, και μάλιστα προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ… όπως θα έπρεπε να είναι το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Σήμερα, ο Αλέκος Παπαδόπουλος δημοσιεύει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο στο περιοδικό «Crash» του Γιώργου Τράγκα. Μιλάει υπερβατικά. Στρέφει το βλέμμα του στο όχι και τόσο μακρινό πλέον, 2020, και ουσιαστικά ζητάει να χαραχθεί από τώρα η πορεία της Ελλάδας προς το ορόσημο της αλλαγής δεκαετίας, κατά τρόπο που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε συντεταγμένα, και όχι με απώλειες.
Μιλάει όμως και ως οικονομολόγος. Αναφέρεται στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Και η αποστροφή την οποία χρησιμοποιεί, μάλλον δεν χρειάζεται περαιτέρω διευκρινίσεις.
«Μια και είναι της μόδας διεθνώς και εγχωρίως, να γίνεται συζήτηση περί πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, έχω να προσθέσω το εξής: Η μονομερής διαγραφή χρέους είναι μια επιβλαβής λύση για τη χώρα, με πολλαπλές συνέπειες.
Φοβάμαι ότι όσοι το προτείνουν, το κάνουν από λόγους αδυναμίας, και επιλογής του εύκολου δρόμου. Η χώρα πρέπει να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο», σημειώνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
Και, αν στο εξωτερικό, δυσκολευόμαστε πλέον να συγκρατήσουμε το μέτρημα, με όλους εκείνους που δημοσίως προτρέπουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, στο εσωτερικό της χώρας, οι μόνες φωνές που έχουν ακουστεί, είναι από το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ.
Μίλησε, για παράδειγμα, με έντονο τρόπο και έκδηλη αγωνία, η Βάσω Παπανδρέου. Πάνω απ’ όλα όμως, ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους, με πρωτοβουλία δηλαδή της ελληνικής Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, μάλλον θα πρέπει να κατατάξουμε τον πρώην πρωθυπουργό σε όσους το κάνουν «για λόγους αδυναμίας, και επιλογής του εύκολου δρόμου»NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
http://www.statesmen.gr/28182/politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: