Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Καταγγελίες Μπουτάρη για διαφθορά


Παρασκευή 6 Μαΐου 2011
Αυτή τη στιγμή στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατήγγειλε διαφθορά στην αστυνομία στον έλεγχο προσωπικής καταγγελίας του για ηχορύπανση.
του Δημήτρη Συρμάτση
Αίσθηση έκανε η καταγγελία του Γιάννη Μπουτάρη για...
διαφθορά στην αστυνομία στον έλεγχο προσωπικής καταγγελίας του για ηχορύπανση. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουταρης είπε ότι το κατάστημα το οποίο κατήγγειλε, έκλεισε τη μουσική, ελάχιστα πριν γίνει ο έλεγχος, υπαινισσόμενος με σαφήνεια ότι είχε ειδοποιηθεί.
Ο παρών στη διαβούλευση αστυνομικός διευθυντής δεν αναφέρθηκε καθόλου στην καταγγελία με αποτέλεσμα να ερωτηθεί από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Μάτη, στον οποίο απήντησε ότι το αστυνομικό όργανο έλεγξε σωστά. Όταν ο δημοτικός σύμβουλος επέμεινε, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι πρέπει να γίνει καταγγελία. Στην τρίτη υπόμνηση ότι η καταγγελία έγινε δημόσια από τον ίδιο τον δήμαρχο, είπε ότι θα την ερευνήσει.
Από τη δική του μεριά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν ρώτησε  τον διευθυντή της αστυνομίας γιατί δεν παρεμβαίνει στις περιοχές που υπάρχουν εστίες προβλημάτων, ηχορύπανσης, κατάληψης πεζοδρομίων και δρόμων.
Η συζήτηση γα το ωράριο χρήσης μουσικής συνεχίζεται ακόμα και αυτή την ώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με την παρουσία και του δημάρχου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της παράτασης του ωραρίου, πρόταση που κάνουν και οι καταστηματάρχες, με παράδειγμα την πρόταση του προέδρου της Ένωσης Καταστηματαρχών στα Λαδάδικα κ. Λουμάκου για να παραταθεί μέχρι τις 03:00.
Από την άλλη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης επισημαίνει ότι η απόφαση θα βγει μετά το τέλος της διαβούλευσης.
Παράλληλα,  ο Γιάννης Μπουτάρης διαβεβαίωσε ότι θα παταχθεί η ηχορύπανση και τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ ενημέρωσε ότι η δημοτική αστυνομία έχει μόνο ένα ντεσιμπελόμετρο.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έληξε η συνεδρίαση χωρίς να παρθεί καμία απόφαση, ως η πρώτη φάση της διαβούλευσης.
http://spnews.gr/index.php/local-gov/aytodioikisi/thessaloniki/7875-boutaris

Δεν υπάρχουν σχόλια: