Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ξεκινά άμεσα η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες - Συνάντηση του βουλευτή Γ. Αμοιρίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/079ffccfe19b374f06c3a85f90ea48ad_L.jpg 

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011
Στην υψηλή ζώνη αποζημίωσης οι βαμβακοπαραγωγοί της Πιερίας
Στην υψηλή ζώνη αποζημίωσης των βαμβακοπαραγωγικών για το πράσινο σκουλήκι, συμπεριλήφθηκε ο νομός Πιερίας, όπως ενημερώθηκε χθες το πρωί, ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, σε συνάντηση που.... είχε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Κώστα Σκανδαλίδη.
Παράλληλα, τέθηκε και το ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες. Όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα, έχει σταλεί διευκρινιστική εγκύκλιος στις ΔΟΥ, με την οποία αποσυνδέεται η επιστροφή του φόρου από τη δήλωση καλλιέργειας και η επιστροφή του ΦΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Αμοιρίδης, το σύνολο των αποζημιώσεων ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ και η κατανομή του θα γίνει με βάση τον διαχωρισμό των νομών σε τρεις ζώνες ανάλογα με τη ζημιά που προκάλεσε η βροχόπτωση.
Συγκεκριμένα, βαμβακοπαραγωγικοί νομοί της Ελλάδας χωρίστηκαν σε 3 ζώνες (25%, 30% και 35%), ώστε να συνυπολογιστεί η αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ μαζί με τα ΠΣΕΑ για την απώλεια εισοδήματος. Ο νομός Πιερίας, είναι στην υψηλότερη ζώνη του 35%
Παράλληλα, θα συγκροτηθούν επιτροπές συνολικής εκτίμησης από τον ΕΛΓΑ οι οποίες θα αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία, θα διενεργήσουν επιτόπιους ελέγχους όπου απαιτηθεί και θα συντάξουν πορίσματα εκτίμησης, τα οποία θα είναι οριστικά και τελεσίδικα.
Οι επιτροπές συνολικής εκτίμησης θα λάβουν υπόψη τους
-Τη μελέτη τεκμηρίωσης υπερβολικών βροχοπτώσεων περιόδου Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου, του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ. Από τη μελέτη αυτή προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου είχαμε βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα.
-Τις επισημάνσεις και τους επιτόπιους ελέγχους που διενεργήθηκαν από στελέχη του ΕΛΓΑ.
-Τα δεδομένα εκτάσεων και παραδόσεων για τα έτη 2009 και 2010 που μας χορήγησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τα στοιχεία αυτά θα γίνει σύγκριση των ποσοτήτων που παραδόθηκαν το έτος 2009 και των ποσοτήτων που παραδόθηκαν το έτος 2010, ανά στρέμμα και ανά παραγωγό, με ανώτατο όριο παραγωγής τη μέση στρεμματική απόδοση κάθε δημοτικού διαμερίσματος ή κοινότητας.
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, τονίζοντας οτι η προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών είναι διαρκής και επιβεβλημένη.  (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: