Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Η επόμενη ημέρα


Συντάχθηκε απο τον/την Newsport1  
Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011
 Παγωμάρα επικρατεί στα στελέχη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Παρά το γεγονός ότι ...στενοί συνεργάτες αλλά και στελέχη της παράταξης του κ. Ψωμιάδη δεν ήταν έτοιμοι για την καταδίκη του «αρχηγού», όπως τον αποκαλούν, ήδη εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια.
Και αυτό γιατί μόλις ο γ.γ αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, λάβει την απόφαση του Εφετείου στα χέρια του, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα θέσει τον κ. Ψωμιάδη σε αργία από το αξίωμα του περιφερειάρχη.
Πάντως, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ακόμη και σε περίπτωση που ο κ. Ψωμιάδης προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης, θα τεθεί πάραυτα σε αργία
Πάντως, αμέσως μετά την παύση του κ. Ψωμιάδη από τα καθήκοντά του ως περιφερειάρχη, θα συγκληθεί η πλειοψηφούσα παράταξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να εκλέξουν τον αντικαταστάτη του. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι εκλεγμένοι με σταυρό περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά όχι οι αντιπεριφερειάρχες.
Το διάστημα κατά το οποίο ο περιφερειάρχης θα βρίσκεται σε αργία τα καθήκοντά του θα εκτελεί ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, δηλαδή ο αδελφός του Διονύσης, τον οποίο ο Π. Ψωμιάδης θα επιδιώξει , όπως αναφέρουν στελέχη της παράταξής του, να τον επιβάλει ως μόνιμο διάδοχο και συνεχιστή του έργου του. Πάντως, ως έσχατη λύση ακούγεται ότι υποψηφιότητα προτίθεται να θέσει ο Γ. Τσαμασλής, που ήρθε δεύτερος σε σταυρούς και διαθέτει σχετική επιρροή σε μερίδα συμβούλων της παράταξης.
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Δεν υπάρχουν σχόλια: