Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης - Προστασία Περιβάλλοντος & Αλληλεγγύη μέσα από την επαναχρησιμοποίηση

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης, το οποίο διοργάνωσε σήμερα.... 6 Απριλίου 2011, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Από νωρίς το πρωί, δεκάδες μέλη και φίλοι της άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης και να φέρνουν παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, παπούτσια, CD και κάθε είδους, χρήσιμα μεν, αλλά αχρείαστα για τους ίδιους αντικείμενα.

Το περίπτερο της ομάδας, το οποίο στήθηκε στον ίδιο χώρο, κατακλίστηκε από  εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας κατέφθαναν για να δώσουν ή να πάρουν κάποιο χρήσιμο αντικείμενο.  Ό, τι συγκεντρώθηκε χαρίστηκε χωρίς χρήματα, ενώ κάποιος μπορούσε να πάρει ακόμη κι αν δεν είχε κάτι να χαρίσει! Βασικοί στόχοι του Χαριστικού Παζαριού είναι η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την επαναχρησιμοποίηση, αλλά και η ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική κοινωνία.

Το ηθικό καθήκον, η υποχρέωση που έχουν τα μέλη μιας ομάδας να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοβοηθούνται, οδήγησε την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας να επιλέξει αυτή την ξεχωριστή δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να επαναλαμβάνεται συχνά στην πόλη της Κατερίνης, αφού το συχνότερο ερώτημα το οποίο τέθηκε σήμερα ήταν: «Πότε θα ξαναγίνει;» Το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, δήλωσαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, τα οποία ευχαρίστησαν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης για την φιλική υποστήριξη που προσέφερε στο 2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης και βέβαια τις εθελόντριες και τους εθελοντές που συνέβαλλαν στην  πραγμάτωσή σου.




Στη δράση συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Πλάτων».
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: