Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΥΠΟΠΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ - Βγάζουν ατύχηµα τη δολοφονία του οµογενούς

Ο οµογενής Αριστοτέλης Γκούµας που  δολοφονήθηκε στη Χειµάρρα

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ προς τα Τίρανα απηύθυνε χθες η Αθήνα ύστερα από τις διαρροέςστον αλβανικό Τύπο ότι το πόρισµα της εισαγγελίας για τη δολοφονία του οµογενούς Αριστοτέλη Γκούµα στη Χειµάρρα τον ...περασµένου Αύγουστο καταλήγει στο συµπέρασµα πως ήταν αυτοκινητικό δυστύχηµα που προκάλεσε ο ίδιος!
Οι διαρροές – δεναποτελούν το επίσηµο πόρισµα της αλβανικής ∆ικαιοσύνης αλλά,όπως έλεγαν διπλωµατικοί κύκλοι, προϊδεάζουν για το αποτέλεσµα της έρευνας – κάνουν λόγο για αυτοκινητικό που προκάλεσε ο ίδιος, την ώρα, µάλιστα, που η δολοφονία είχε καταδικαστεί δηµοσίως από το σύνολο του πολιτικού κόσµου της Αλβανίας ως «βάρβαρη πράξη», ενώ είχε δοθεί η υπόσχεση ότι οιΑρχές θα τιµωρήσουν τους δράστες.
ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης ∆ελαβέκουρας αναφέρει: «Στις 12 Αυγούστου 2010, οµάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον οµογενή ΑριστοτέληΓκούµα, επειδή µιλούσε ελληνικά. Το έγκληµά τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσµου στην Αλβανία. Εφόσον τα δηµοσιεύµατα µέρους του αλβανικού Τύπου ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα, ότι δηλαδή το πόρισµα της Επιτροπής Εµπειρογνωµόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχηµα µε ευθύνη του θύµατος, δηµιουργείται έντονη ανησυχία και προβληµατισµός πώς µετά από εννέα µήνεςµελέτης αυτότο οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίας θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκληµα µεταβαπτίζεται σε ατύχηµα». Απευθύνει δε προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα παρακολουθεί µε προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και ότι «διατηρεί όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο µέλλον».(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: