Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Άνοιξε τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 Τοπικά
Ο χώρος είναι και πάλι προσβάσιμος στους μαθητές για να τον επισκεφθούν
Άνοιξε τις πύλες του - μετά τη χειμωνιάτικη ανάπαυλα και αφού έγιναν οι ... απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού - το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης στην περιοχή του N. Κεραμιδίου. Ο χώρος είναι και πάλι - και έως το τέλος της σχολικής περιόδου - προσβάσιμος στους περισσότερους από δυο χιλιάδες μαθητές, μαθήτριες, που σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί θα τον επισκεφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής πρόκειται να υποδεχτεί δημοτικά σχολεία τόσο από την Κατερίνη, την Πιερία, όσο και από άλλες περιοχές της χώρας.
Στις καινοτομίες της νέας περιόδου λειτουργίας του πάρκου εντάσσεται η δημιουργία ιστοσελίδας (www.parkokikloforiakisagogis.gr), στην οποία θα καταχωρούνται το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων, οπτικοακουστικό υλικό από την επίσκεψη, τα ονόματα των μαθητών που περιηγήθηκαν στους χώρους του πάρκου.
Παράλληλα, θα απονέμεται στα παιδιά και ένα δίπλωμα δεξιοτήτων στην οδήγηση των ειδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων(όμοιων με αυτά που βρίσκονται στο πάρκο) και ποδηλάτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πίσω πλευρά του διπλώματος δεξιοτήτων περιλαμβάνονται οδηγίες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας για παιδιά μέσα στο δρόμο, στο αυτοκίνητο και στο παιχνίδι.
Την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της ανοιξιάτικης περιόδου πραγματοποίησαν σήμερα στο χώρο οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου(κλασικού και ολοήμερου)Κορινού. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, μία θεματική ενότητα του οποίου, έχει ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την σωστή οδική συμπεριφορά και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, υποδέχτηκαν η Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Μπατάλα - Τζουμέρκα, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λένα Παταρίδου και η υπεύθυνη για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (εργαζόμενη στη Δημοτική Αστυνομία) Ελένη Καβαντζή.
Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο πάρκο, ενημερώθηκαν για τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τους δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματά που έθεσαν και αφορούσαν τους παράγοντες που προκαλούν ατυχήματα, τις ενέργειες μετά από ένα ατύχημα, την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, των δικυκλιστών, οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών. Στον επίλογο της επίσκεψής τους τα παιδιά οδήγησαν και τα ειδικά ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά αυτοκίνητα.
Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νηπιαγωγείου Κορινού, η Αντιδήμαρχος Καλλιόπη Μπατάλα - Τζουμέρκα τόνισε: «Ξεκίνησε η λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και από την πλευρά του δήμου έγιναν όλες οι ενέργειες, είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ανταποκριθεί στο ρόλο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί.
Η σωστή αντίληψη για την οδική ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο της λειτουργίας του πάρκου. Έχουν ξεκινήσει λοιπόν οι επισκέψεις από τα σχολεία. Σκοπός είναι η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής παιδείας και αγωγής στους μαθητές».
Από την πλευρά της η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Λένα Παταρίδου ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης «για την άρτια συνεργασία με στόχο την δημιουργική αξιοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και προκειμένου οι μικροί μαθητές να αποκτούν πέρα από τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μέσα από την εξάσκηση τους σε θέματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: