Νέο ρεκόρ ακρίβειας στην αμόλυβδη σε 13 νομούς


http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20100823/engine/assets_LARGE_t_942_15874795_type11495.jpg 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011
Ξεπερνά τα 1,7 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης σε 13 νομούς της χώρας σήμερα, ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι πάνω από 90 λεπτά ..σε 23 νομούς. «Εγκληματική συμπεριφορά» χαρακτηρίζει τη συνεχιζόμενη αισχροκέρδεια στα καύσιμα Ευρωπαίος Επίτροπος  .
Συνεχίζεται και σήμερα η αύξηση στις τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, με την αμόλυβδη να διαμορφώνεται στο 1,68 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 89,7 λεπτά.

Ωστόσο, σε δεκατρείς νομούς της χώρας, η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπερνά το 1,7 ευρώ και φθάνει μέχρι 1,807 στην Κεφαλονιά.
Η μέγιστη τιμή σήμερα είναι 1,872 ευρώ στην Κεφαλονιά και η ελάχιστη 1,58, στο Άργος.

Αντίστοιχα, για το πετρέλαιο θέρμανσης σε 23 νομούς η μέση τιμή είναι πάνω από 90 λεπτά και φθάνει στην Κέρκυρα μέχρι 95,2.

Η μέγιστη τιμή σε δύο νομούς, Εύβοια και Κυκλάδες, φθάνει στα 99 λεπτά και η ελάχιστη ξεκινά από 80 λεπτά σε Βοιωτία και Λάρισα.

Στο μεταξύ, «εγκληματική συμπεριφορά» χαρακτήρισε ο Επίτροπος John Dalli, αρμόδιος για Θέματα Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών, τη συνεχιζόμενη αισχροκέρδεια που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική εγχώρια αγορά καυσίμων, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη, σχετικά με την ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής της βενζίνης.

Ο Επίτροπος στην απάντησή του επισήμανε ότι οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη και ότι «το εν λόγω ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου».

Τονίζει δε ότι τα εθνικά θεσμικά όργανα πρέπει να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης αθέμιτων πρακτικών και φαινόμενων αισχροκέρδειας στο συγκεκριμένο κλάδο.(ΕΘΝΟΣ)