Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μήνυμα ασφάλειας προς τις αγορές

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 Οικονομία

Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός
Για τις αποφάσεις... που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπούλιας, υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό με τη φράση "κάτι κινείται", ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συνθήκες της διαπραγμάτευσης και για την στάση του γαλλογερμανικού μετώπου.
<="" ο="" σημείωσε="" πακέτο?="" ευρύτερο="" ένα="" συζητήσουμε="" δυνατότητα="" μας="" δική="" στη="" τελικά="" συνέβαλε="" αυτό="" αλλά="" προσέγγιση,="" διαφορετική="" είχαν="" άλλη="" πλευρά="" μία=""> Τόνισε ότι αναγνωρίστηκε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα, ότι ο ελληνικός λαός πράγματι έχει κάνει θυσίες και ότι αυτό έπρεπε να επιβραβευθεί, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι τελείωσε ο αγώνας τον οποίο έχουμε να κάνουμε.
Έκανε δε λόγο για αναγνώριση της πορείας που έχει κάνει, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά ο ελληνικός λαός και για ένα «μήνυμα ασφάλειας προς τις αγορές», ότι την Ελλάδα θα την στηρίξουμε στην πορεία που έχει αποφασίσει να πάει.
Κατέληξε πάντως λέγοντας ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε προς το καλύτερο και της οικονομίας, αλλά και των πολιτών.
<="" κ.="" συμφώνησε="" δουλειά?="" πολλή="" ακόμα=""> Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα και οι πολίτες κέρδισαν μια μεγάλη μάχη, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. "Η χώρα έχει σημαντικό πλούτο, τον οποίο πρέπει η χώρα να αξιοποιήσει για να βγει από το αδιέξοδο" κατέληξε.
"Δεν μας χαρίστηκε τίποτα"
Στα αποτελέσματα της Συνόδου αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Στις σκληρές διαπραγματεύσεις δεν μας χαρίστηκε κανείς και τίποτα" τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής. Παράλληλα, έβαλε "φρένο" στα σενάρια περί ανασχηματισμού και εκλογών, παραπέμποντας στη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κ. Πεταλώτης αναγνώρισε τις ελλείψεις στην κυβερνητική δράση, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, σημείωσε ότι ο στόχος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι απόφαση της κυβέρνησης. Τόνισε δε ότι το σχέδιο θα παρουσιαστεί από τα αρμόδια υπουργεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Σχετικά με την πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη να ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής με 180 βουλευτές, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "αυτό είναι ένα τεχνικό ζήτημα, είναι θέμα που θα συζητηθεί γιατί υπάρχουν και διάφορες παράμετροι που θα μελετηθούν".

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: