Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου - Ράσμουσεν: «Ζητάμε εγγύηση αλληλεγγύης απο τη Γερμανία» «Είναι πλέον ώρα η κ. Μέρκελ να πει ότι είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας να δράσει από κοινού με τους άλλους στην Ευρώπη»

 
Παρασκευή 04 Μαρτίου 2011
Την αγωνία τους για την έκβαση της διαπραγμάτευσης εν όψει των συνόδων κορυφής του Μαρτίου, εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου στο... Ζάππειο, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Πόουλ Ράσμουσεν.

Παρουσιάζοντας την πρόταση των σοσιαλιστών εν όψει των κρίσιμων συνόδων κορυφής του Μαρτίου, οι κ.κ. Παπανδρέου και Ράσμουσεν τόνισαν την ανάγκη για καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης και ειδικότερα μίλησαν εμφατικά για το ευρωομόλογο και τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. 
«Τους ζητάμε να δώσουν μια εγγύηση αλληλεγγύης και συνοχής», ανέφεραν χαρακτηριστικά,

«Είναι πλέον ώρα η κ. Μέρκελ να πει ότι είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας να δράσει από κοινού με τους άλλους στην Ευρώπη», τόνισε ο  κ. Ράσμουσεν επισημαίνοντας πως είναι προς το συμφέρον της χώρας της να παλέψει για το μέλλον της Ευρώπης.
Ο κ. Ράσμουσεν τόνισε πως υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για την Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο εναλλακτικό οικονομικό σχέδιο, το οποίο προτείνει το EΣK βάσει του οποίου, όπως εξήγησε, σε πέντε χρόνια θα δημιουργηθούν 8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας σε σύγκριση με το δρόμο που προτείνει ο γαλλογερμανικός άξονας.
Κάλεσε παράλληλα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει μια απόφαση για τα ευρωομόλογα, σημειώνοντας πως θα είναι προς όφελος όλων μας, και τάχθηκε υπέρ του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Παράλληλα, απένειμε εύσημα προς την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι στα σωστά χέρια ενώ η Ευρώπη στα λάθος χέρια».
Kάλεσμα στους Ευρωπαίους ηγέτες να πάρουν τολμηρές, καθοριστικές αποφάσεις για να αφήσουμε όπως είπε, πίσω την κρίση και να βάλουμε μπροστά τις αναπτυξιακές προοπτικές απηύθυνε και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Οι αγορές ζητούν να υπάρχει ισχυρή παρέμβαση της ΕΕ με ισχυρό Ταμείο, ευέλικτο και αποτελεσματικό, ώστε να μπούμε σε μια ασφαλή πορεία και να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης, σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά τις αγορές και το πώς αντιδρούν.
Έχουμε τα εργαλεία στα χέρια μας, μπορούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις μπροστά στην κρίσιμη ιστορική συγκυρία που βρισκόμαστε, υπογράμμισε.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: