Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Προϋποθέσεις ακόμα και στην παροχή επιδόματος ανεργίας προτείνει ο Όλι Ρεν "Μαχαίρι" στο κοινωνικό κράτος


 Παρασκευή 04 Μαρτίου 2011  Οικονομία
Την περικοπή του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ή έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές προανήγγειλε ο επίτροπος..... Όλι Ρεν, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για πρόθεση περαιτέρω διάβρωσης του κοινωνικού κράτους.
Απαντώντας -γραπτώς- σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή υπογράμμισε ότι τα επιδόματα ανεργίας, όπως και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα, θα πρέπει να δίδονται κατόπιν ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων αλλά και άλλων εισοδημάτων του δικαιούχου.

"Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει θα υπάρξει καλύτερη στόχευση αλλά και δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων".

Στην απάντησή του ο κοινοτικός επίτροπος αναφέρει χαρακτηριστικά πως "ο προαναφερθείς έλεγχος των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων μπορεί επίσης να εγγυηθεί τη διαθεσιμότητα πόρων για επενδύσεις σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και τη λήψη εστιασμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της ένδειας με στόχο την αποτελεσματική προστασία των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα το επίδομα ανεργίας είναι 454,25 ευρώ και χορηγείται για διάστημα από έξι έως δώδεκα μήνες αναλόγως με τις ημέρες εργασίας που είχε τα προηγούμενα έτη ο άνεργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: