Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη Διεύθυνση Δασών Ν. Πιερίας


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011     Τοπικά
Τη Διεύθυνση Δασών του νομού Πιερίας επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Δευτέρα ...7 Φεβρουαρίου 2011.
Η κ. Μαυρίδου, που συνοδευόταν από τους συνεργάτες της, συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Γεώργιο Μαυρίδη και τους συνεργάτες του κα ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα θέματα που διαχειρίζεται η Διεύθυνση.

Εκτενή αναφορά έγινε σε θέματα δασοφύλαξης και δασοπροστασίας, που αποτελούν τον σημαντικότερο βραχίονα της λειτουργίας της Διεύθυνσης Δασών, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας των 16 θεσμοθετημένων δασοφυλακίων του νομού Πιερίας.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών επεσήμανε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δασοφύλαξης και την ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας με έμπειρο προσωπικό προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη φύλαξης και προστασίας ενός τόσο μεγάλου δασικού δικτύου.

Αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπάρχον προσωπικό με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος και κινδύνου προκληθεί και επεσήμανε ότι η μεταφορά μέρους των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού της πρώην Αγροφυλακής και η ανάληψη από την πλευρά τους αρμοδιοτήτων δασοφύλαξης θα ενισχύσει το έργο που επιτελεί η υπηρεσία.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση υπήρξε και το θέμα της παραχώρησης κτιρίων που ανήκουν στη Διεύθυνση Δασών σε Δήμους ή άλλους φορείς προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση και τη συντήρησή τους.
Τέλος, ο κ. Μαυρίδης ζήτησε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη συντήρηση του δασικού και αγροτικού δικτύου του νομού Πιερίας.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας διαβεβαίωσε τον κ. Μαυρίδη και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών ότι θα είναι δίπλα τους, συνεργάτης και σύμμαχος στο τόσο σημαντικό έργο της φύλαξης και προστασίας του δασικού περιβάλλοντος του νομού και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που καταβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: