Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος Παπακωνσταντίνου «Τουλάχιστον άστοχες» οι νέες συστάσεις Ντερούζ «πουλήστε παραλίες»

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 
«Τουλάχιστον άστοχες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Σ. Ντερούζ σε κυριακάτικες... εφημερίδες, στην οποία συστήνει στην Αθήνα μεταξύ άλλων την πώληση παραλιών, του Ελληνικού και της ΔΕΗ.

Η απόφαση για «αξιοποίηση, και όχι εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας είναι επιλογή της κυβέρνησης και θα γίνει συντεταγμένα, αναφέρει ο υπουργός σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, με φόντο τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί νωρίτερα για τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αξιωματούχου που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, είναι μια επιλογή που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας».

Η αξιοποίηση, λέει ο υπουργός, είναι επιλογή της κυβέρνηση που προωθείται παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, «το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

«Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως η κυβέρνηση, και «ουδείς άλλος» παίρνει συντεταγμένα αυτές τις αποφάσεις. «Γι’ αυτό και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς» καταλήγει η ανακοίνωση.(ΒΗΜΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: