Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πώληση Δημόσιας περιουσίας ή αξιοποίηση; πώληση των μνημείων;αξιοποίησή τους;

http://www.pame.gr/images/userfiles/83/%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7.jpg 

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 
του Δημητρη Καλαϊτζή
Τί σημαίνει πώληση της δημόσιας περιουσίας και τί αξιοποόιηση, είναι μία ένοια που έχει τη διαφορά της,αλλά όμως έχει και την... εξήγησή της.
Αντιτίθενται πολλοί για το θέμα αυτό, ιδιαίτερα υπήρξε αντίδραση όχι για την ουσία του θέματος, αλλά για το τρόπο παρέμβασης των "υπαλλήλων της τρόικας" που παρενέβησαν για να μας πούν το αυτονόητο, αυτό που στην ουσία το λένε και το επιδιώκουν τουλάχιστον τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα.
Αντιδρούν μόνον οι της αριστεράς στο θέμα της πώλησης ή της αξιοποίησης όπως λέει η κυβέρνηση, επιμένει η αριστερά στο δημόσιο χαρακτήρα αυτών.Και αναρωτιέται κανείς.Μπορεί το κράτος να κάνει τον επιχειρηματία;έχει αποδείξει ότι το κάνει σωστά;όχι.
Οσες φορές το επιχείρησε το μόνο που κατάφερε είναι να υπάρχουν μίζες, καταχρήσεις και να οικονομάνε οι κατά καιρους επιτήδειοι πολιτικοί.
Τί πρέπει να γίνει δηλαδή;να συνεχίεσει ο Ελληνικός λαός να πληρώνει την δαπανηρή συντήρηση της κρατικής περιουσίας;πχ. Γνωρίζουμε πόσο κοστίζει σε εμάς τον λαό η συντήρηση του Ελληνικού;
Είτε θέλει κάποιος να το ονομάζει "πώληση" ή "αξιοποίηση" είναι δευτερεύον.
Το ουσιώδες είναι ότι η κρατική περιουσία θέλει αξιοποίηση, όχι γιατί χρωστάμε τόσα δίς Ευρώ, αλλά και να μήν χρωστούσαμε, τί δηλαδή θάπρεπε να δημιουργούμε χρέη με το κόστος συντήρησης;
Ψυχραιμία!!!!, η κρατική περιουσία δέν είναι για να την "θωρούμε" και να την συντηρούμε, αλλά για να αποδίδει.. και για να αποδώσει πρέπει να αξιοποιηθεί, απο ιδιώτες και όχι απο το σπάταλο, μιζαδόρικο και απαράδεκτο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: