Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Προστέθηκε από  Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι η Βουλή να ψηφίσει ότι είναι «αποκλίνουσα η ...συμπεριφορά» των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια και να τεθεί σε ισχύ το πρόστιμο των 200 ευρώ για κάθε παραβάτη.

Το μέτρο αυτό, είναι μια έμπρακτη απόδειξη της Κυβέρνησης, ότι βοηθάει την ενίσχυση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Εμείς θα προτείναμε στον Υπουργό να επεκταθεί το μέτρο και αλλού. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που έχουν πελάτες με «αποκλίνουσα συμπεριφορά» και δεν πληρώνουν και τι σήμερον ημέρα, που να βρεις καλύτερη «εισπρακτική εταιρεία» από την Τροχαία για να εισπράξεις;
Πάντως πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Κυβέρνηση ότι θα καταφέρει (όπως φαίνεται) να πείσει τους βουλευτές της, ότι οι οδηγοί δεν πληρώνουν, όχι επειδή δεν έχουν χρήματα, αλλά επειδή έχουν «αποκλίνουσα συμπεριφορά»!


2
«Δεν γίνεται αγροτική πολιτική από το Κολωνάκι», υποστήριξε ο Αλέξανδρος Κοντός από την Κατερίνη, ασκώντας κριτική στην αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης.
Να σημειωθεί όμως, ότι την πατρότητα του συγκεκριμένου σχολιασμού, δεν μπορεί να την διεκδικήσει ο πρώην υπουργός, καθότι ως γνωστόν ανήκει σε Πιεριέα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ήταν προφητική κατά πως φαίνεται, αφού είχε γίνει λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.


3
Τις εγκαταστάσεις των εφημερίδων «Επτα» και «Πολιτεία» επισκέφθηκαν οι μαθητές του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων», λίγο πριν επιχειρήσουν να εκδώσουν το δικό τους έντυπο.
Αν κρίνω από τις ερωτήσεις που υπέβαλαν θαρρώ πως το έντυπό τους θα έχει ιδιαίτερο (δημοσιογραφικό) ενδιαφέρον. Το περιμένουμε με αγωνία και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.


4
«Άλλο κίνημα ‘’δεν πληρώνω παντού’’ και άλλο κίνημα ‘’δεν πληρώνω’’’ επειδή δικαιούμαι να μην πληρώσω, ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλκίδης. Ο βουλευτής Κιλκίς, υποστήριξε (σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της νότιας Πιερίας) ότι οι άνθρωποι που δικαιούνται να μην πληρώσουν, να μην πληρώσουν. Δεν παρέλειψε πάντως να πει ότι η ανομία γυρνάει εναντίον μας και για αυτό θα έπρεπε η πολιτεία να προλαμβάνει τέτοια φαινόμενα και να δίνει δίκαιες λύσεις.
Προς το παρόν η δικαιοσύνη στις λύσεις (και των νυν και των πρώην) υπάρχει μόνο στις υποσχέσεις οι οποίες παραμένουν ανεκπλήρωτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: