Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Μήνυμα ότι δεν θα απολογηθεί για τις συγκρούσεις της κυβέρνησης του με κατεστημένα συμφέροντα του παρελθόντος έστειλε ο Πρωθυπουργός Αναζητείται συναίνεση χωρίς πρόωρες


 Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 Ελλάδα
Μήνυμα ότι δεν θα απολογηθεί για τις συγκρούσεις της κυβέρνησης του με κατεστημένα συμφέροντα του παρελθόντος έστειλε ...ο Πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες αλλαγές για τον τόπο.
Η κυβέρνηση ζητά διάλογο και συναίνεση από τα υπόλοιπα κόμματα προκειμένου να προχωρήσει στην επέκταση του προγράμματος σταθερότητας έως το 2015 και διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Σε νέο ιστορικό υψηλό έφθασε η ανεργία τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε ο πληθωρισμός που κινείται σταθερά υψηλά.<="" αμερικανο-εβραϊκές="" μεγαλύτερες="" οι="" συμμετέχουν="" που="" ημερίδα="" σε="" μιλώντας="" χαρακτηριστικά="" ανέφερε="" πλήττονται?="" κλάδων="" ορισμένων="" συμφέροντα="" κεκτημένα="" τα="" για="" συγνώμη="" ζητήσω="" θα=""> Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να ληφθούν οδυνηρές αποφάσεις και τόνισε ότι η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη.
Η ανεργία και ο πληθωρισμός
Την ίδια ώρα, αγκάθια για την πορεία της οικονομίας παραμένει η ανεργία και ο πληθωρισμός.
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2010 και ανήλθε σε 13,9%, από 10,6% που ήταν το Νοέμβριο του 2009 και 13,5% τον Οκτώβριο του 2010.
Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία ανεργίας.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.624 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 (αύξηση 30,2%) και κατά 8.530 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 1,2%). Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώνονται στις γυναίκες, με 17% και στις ηλικίες 15-24 ετών (35,6%) και 25-34 ετών (17,9%).
Με αφορμή την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι πλέον τα στοιχεία είναι αξιόπιστα και δεν μαγειρεύονται όπως επί ΝΔ ,επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί ήδη πολιτικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση της απασχόλησης και την προστασία των ανέργων.
Στο 5,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω των αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, των ποτών, των τσιγάρων και μιας σειράς άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανατιμήσεις καταγράφηκαν τον Ιανουάριο στο σύνολο σχεδόν των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, με εξαιρέσεις ουσιαστικά τα είδη ένδυσης και υπόδησης (χειμερινές εκπτώσεις) και τα φάρμακα (μείωση φορολογικής επιβάρυνσης).
Στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ - Πορεία συνταξιούχων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί, συνταξιούχοι, ζητώντας αξιοπρεπή σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο τομέα της επικουρικής ασφάλισης.
Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση είπε ότι τα προβλήματα για το Ταμείο Πρόνοιας παραμένουν ανοιχτά και τόνισε ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στη κινητοποίηση συμμετείχε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις που καλύπτουν μόνιμες ή διαρκείς ανάγκες.
Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 23 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: