Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Super League: Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0 - ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010


Ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις, όμως ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης επικρατώντας των «λιονταριών» με 2-0. Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στο 16΄με... την κεφαλιά του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, όμως η συνέχεια άνηκε στους παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, οι οποίοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Το γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ στο 69' σφράγισε το «τρίποντο» για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι βρίσκονται στην  κορυφή της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, που παίζει την Κυριακή στην Καβάλα.
Ο αγώνας διακόπηκε έξι λεπτά μετά την έναρξή του, λόγω επεισοδίων που έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και τις δυνάμεις της αστυνομίας. Τα δακρυγόνα που έπεσαν έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα και μέσα στο γήπεδο, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή Μάνταλο να διακόψει το παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε μετά από 12 λεπτά. Με την επανέναρξη, ο Παναθηναϊκός έδειξε να παίρνει τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 9' μετά από ατομική προσπάθεια του Σεϊταρίδη και πάσα στον Γκοβού, το σουτ του Γάλλου μέσα από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Ράντμαν. Η δεξιά πλευρά των «πράσινων» έδειχνε να λειτουργεί πολύ καλά με τους Σεϊταρίδη, Γκοβού να δημιουργούν προβλήματα στους αμυντικούς του Πανσερραϊκού. Η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι είχε αποτέλεσμα στο 16' μετά από μία στημένη φάση: ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ λίγο κάτω από το χώρο της μεσαίας γραμμής και ο προωθημένος Μπουμσόνγκ με γυριστή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Πανσερραϊκός κυριάρχησε στο γήπεδο, απέναντι σ’ έναν κάκιστο Παναθηναϊκό που με μία λέξη «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο. Οι Σερραίοι προειδοποίησαν στο 23΄ με το σουτ του Γεωργιάδη μέσα από την περιοχή να διώχνει σε κόρνερ ο Τζόρβας. Η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Κοκότοβιτς χάθηκε στο 30΄ με τον Νταλέ να βγαίνει μόνος του προς την εστία του Τζόρβα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του γκολκίπερ των «πρασίνων». Τρία λεπτά αργότερα το απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο απέκρουσε δύσκολα ο Τζόρβας. Τα λιοντάρια» έφτασαν ξανά κοντά στην ισοφάριση στο 38΄ με τον Σουμπίνιο να αστοχεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής χωρίς να πιέζεται από κανέναν, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπουμσόνγκ απομάκρυνε το σουτ του Λεοζίνιο μέσα από την περιοχή. Πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού δεν είδε στο 40΄ Ο διαιτητής Μάνταλος αρνήθηκε πέναλτι στους φιλοξενούμενους στο 40', όταν μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε ο Πλεσί βρήκε την μπάλα με το χέρι του σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Παπάζογλου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει μετά από ώρα ευκαιρία στο 56΄, όταν από σέντρα του Σεϊταρίδη ο Νίνης βρέθηκε σε θέση βολής στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο σώμα του Παπάζογλου και κατέληξε κόρνερ. Η απάντηση για τον Πανσερραϊκό ήρθε στο 66' με το σουτ του Γεωργιάδη να περνά λίγο πάνω από την εστία του Τζόρβα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος δεν κατάφερε από κοντά να πετύχει το 2-0, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Σεϊταρίδη. Στο 69' όμως ο Χριστοδουλόπουλος «εξιλεώθηκε» για την ευκαιρία που έχασε δίνοντας έτοιμο γκολ στον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0 με το 13ο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με τον Παναθηναϊκός να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης και τον Πανσερραϊκό να φεύγει από το γήπεδο με «άδεια» χέρια, παρά την πολύ καλή εμφάνισή του.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):
Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πλεσί (46' Σιμάο), Χριστοδουλόπουλος (81' Μαυρίας), Νίνης, Γκοβού (58' Μαρίνος), Σισέ

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς):
Ράντμαν, Άμο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (79' Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβενέ, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Λεοζίνιο (81' Ανάκολγου), Άλβαρεζ (73' Γαλανόπουλος), Αμπουμπακάρι

θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού:

19: 31 Σέντρα στον αγώνα

6' Ο διαιτητής της αναμέτρησης Μάνταλος διέκοψε την αναμέτρηση και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στο ΟΑΚΑ, μετά τα δακρυγόνα που έπεσαν έξω από το γήπεδο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν συγκρούσεις οπαδών του Παναθηναϊκού και δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από τις θύρες των οργανωμένων.

6' Μετά από 12 λεπτά περίπου, ο αγώνας ξεκινά εκ νέου.

9' Ο Σεϊταρίδης έκαμε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, έστρωσε την μπάλα στον Γκοβού, το σουτ όμως του Γάλλου πέρασε άουτ.

16' Γκολ για τον Παναθηναϊκό: ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά νίκησε τον Ράντμαν.

24' Ο Τζόρβας διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Γεωργιάδη.

31' Το σουτ του Νταλέ βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τζόρβα.

33' Κίτρινη κάρτα στον Χριστοδουλόπουλο για διαμαρτυρία

34' Ο Τζόρβας απομάκρυνε την εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο.

38' Το σουτ του Σουμπίνιο πέρασε πάνω από την εστία του Τζόρβα.

40' Ο Πανσερραϊκός ζητά δικαίως πέναλτι για χέρι του Πλεσί σε εναέρια μονομαχία με τον Παπάζογλου.

20: 28 Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

20:44 Έναρξη του β' ημιχρόνου

46' Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: ο Σιμάο αντικαθιστά τον Πλεσί.

49' Το σουτ του Σισέ μπλοκάρει ο Ράντμαν.

50' Το σουτ του Γεωργιάδη μπλοκάρει ο Τζόρβας.

56' Ο Σεϊταρίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, το σουτ όμως του Νίνη σταμάτησε πάνω στον Παπάζογλου.

58' Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: ο Μαρίνος στη θέση του Γκοβού.

66' Το σουτ του Γεωργιάδη πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα.

67' Το σουτ του Χριστοδουλόπουλου περνά άουτ, μετά από την εξαιρετική προσπάθεια του Σεϊταρίδη.

69' Γκολ για τον Παναθηναϊκό: ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά και πάσαρε στον Σισέ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σημειώσει το 2-0.

73' Πρώτη αλλαγή για τον Πανσερραϊκό: ο Γαλανόπουλος στη θέση του Άλβαρεζ.

75' Το σουτ του Λεοζίνιο περνά άουτ.

79' Ο Ασλανίδης αντικαθιστά τον Μπέλιτς.

81' Κλείνει τις αλλαγές του ο Φερέιρα: ο Μαυρίας στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

81' Τελευταία αλλαγή και για τον Κοκότοβιτς: ο Ανάκογλου στη θέση του Λεοζίνιο.

93' Λήξη του αγώνα: Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0 (http://www.sportnooz.gr)
Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: