Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Βυζαντινές δολοπλοκίες στην αυλή της ΝΔ - Υπόγειες αντιπαραθέσεις και καχυποψία χαρακτηρίζουν τις σχέσεις ορισμένων στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010
 

 
«Κόκκινο πανί» για ορισμένους «σκληροπυρηνικούς» συνεργάτες του κ. Σαμαρά θεωρείται ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κ. Κ. Αρβανιτόπουλος (δεξιά), ο οποίος συμμαχεί συχνά με τον εκπρόσωπο του κόμματος... κ. Π. Παναγιωτόπουλο (αριστερά)
«Κόκκινο πανί» για ορισμένους «σκληροπυρηνικούς» συνεργάτες του κ. Σαμαρά θεωρείται ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κ. Κ. Αρβανιτόπουλος (δεξιά), ο οποίος συμμαχεί συχνά με τον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλο (αριστερά)
ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ στη ΝΔ γνωρίζουν όλοι ότι στη Ρηγίλλης κυριαρχούν οι θεωρίες συνωμοσίας και οι διαξιφισμοί μεταξύ στενών συνεργατών του κ.
Αντ. Σαμαρά. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρόεδρος της ΝΔ πληροφορείται τις αντεγκλήσεις και τους λεκτικούς διαπληκτισμούς πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων του νεοκλασικού. Ακριβέστερα όλοι γνωρίζουν, αν και δεν το παραδέχονται
δημόσια, αλλά το συζητούν στα κομματικά πηγαδάκια, ότι κάτι δεν πάει καλά στις διαπροσωπικές σχέσεις ορισμένων στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά. Αλλά και να μην το γνώριζαν, κάποτε είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού, παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται για να δημιουργηθεί η εικόνα μιας συμπαγούς και σταθερής ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι έχουν αρχίσει να μιλούν για συνεργάτες «περιορισμένης ευθύνης».
Δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες ορισμένα στελέχη της ΝΔ, ευρισκόμενα στον πυρήνα της εξουσίας αναμασούν γκρίνιες χωρίς προφανή αιτία. Αν, πέρυσι σχεδόν τέτοια εποχή, λίγο προτού εκλεγεί ο κ. Σαμαράς στην προεδρία του κόμματος, υπήρχε μια λεπτή κλωστή που συνέδεε ψυχικά τους σημερινούς συνεργάτες του αυτή τώρα φαίνεται να έχει σπάσει. Εμπειρος πολιτικός της ΝΔ, παλαιός βουλευτής, το διασαφηνίζει: «Εκεί είναι όλοι ψυχικά απέναντι»!

Αρκετοί έχουν ουσιαστικά «ταμπουρωθεί» και θεωρούν πως ένας εχθρικός περίγυρος τούς έχει περικυκλώσει, τους απειλεί είτε να τους εκθρονίσει είτε να τους «ευνουχίσει» πολιτικά. Η φράση «αν ο Σαμαράς ψάχνει για βαρίδια, ας τα αναζητήσει στον περίγυρό του» είναι στο στόμα αρκετών βουλευτών που δυσανασχετούν από το «παιχνίδι» που παίζουν ορισμένοι εκ των συνεργατών του κ. Σαμαρά.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά κ. Κ. Αρβανιτόπουλος συμμαχεί συχνά με τον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλο , εμφανιζόμενοι συχνά πιο μετριοπαθείς στις εσωτερικές συσκέψεις, υπό τον κ. Σαμαρά. Δεν είναι όμως λίγες οι στιγμές που έχουν βρεθεί απέναντι με άλλους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, όπως ο λογογράφος του ο κ. Χρ. Λαζαρίδης , ενώ σε συζητήσεις με βουλευτές έχουν εκφραστεί αρνητικά για το «Δίκτυο 21» και τα μέλη του. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Μουρούτης, λόγω της στενής προσωπικής σχέσης που διατηρεί με τον κ. Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Ανοιξης και με όπλο τη γνωριμία τους περισσότερα από 20 χρόνια, κατέχει κεντρικό ρόλο στο σύστημα. Πολλές φορές διεκπεραιώνει «ειδικές αποστολές» του κ. Σαμαρά. Αυτή η κινητικότητά του τον έχει φέρει αντιμέτωπο με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ειδικά τους πρώτους μήνες. Αυτή την περίοδο επικρατεί νηνεμία, αν και η ψυχρότητα είναι εμφανής, παρά το γεγονός ότι και οι δύο διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα, αν και με την πρώτη διαρροή ή ένα σχόλιο σε κάποιο blog αρχίζει η αναζήτηση ενόχων.

Ο κ. Λαζαρίδης, που είναι βασικό στέλεχος στην εθνικοπατριωτική οργάνωση «Δίκτυο 21», κατέχει κεντρική θέση στο σύστημα του κ. Σαμαρά καθώς η άποψή του είναι υπολογίσιμη. Στην ομάδα των τακτικών συνομιλητών του προέδρου της ΝΔ συμμετέχει και ο δικηγόρος κ. Φαήλος Κρανιδιώτης . Ο κ. Κρανιδιώτης (πρόεδρος του Δικτύου) έχει επικριθεί πολλές φορές, κυρίως λόγω της ιδιαίτερα σκληρής αρθρογραφίας του και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί.

Οι κκ. Κρανιδιώτης και Λαζαρίδης διατηρούν άριστες σχέσεις και έχουν καθημερινή επικοινωνία με τον κ. Μουρούτη, αλλά και με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου κυρία Βασιλική Τζότζολα που έχει στοχοποιηθεί αρκετές φορές με υποτιμητικές διαρροές σε blogs. Αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα εσωτερικά συστήματα της Ρηγίλλης, ενώ απέναντί τους με διαφορετική στόχευση βρίσκονται άλλα στελέχη, π.χ. οι κκ. Αρβανιτόπουλος, Παναγιωτόπουλος, ακόμη και ορισμένοι που συμμετέχουν στις εσωτερικές συσκέψεις και αποφεύγουν να εμπλακούν σε συγκρούσεις όπως ο γραμματέας της ΚΟ κ. Κ. Τασούλας.

Από τα στελέχη που θεωρούνται «κόκκινο πανί» για ορισμένους είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κ. Μαρκόπουλος ο οποίος συντηρεί μια συζήτηση σχετική με τις ικανότητες τόσο του Γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου όσο και του κ. Παναγιωτόπουλου. «... Δίνουν εξετάσεις και ο Γραμματέας του κόμματος και το επικοινωνιακό επιτελείο της παράταξης» έχει δηλώσει κατά καιρούς.

Από τα πρόσωπα που αποφεύγουν συστηματικά να εμπλακούν στη μίζερη και εσωστρεφή συζήτηση περί του ποιος έχει το πάνω χέρι στο εσωτερικό της Ρηγίλλης είναι ο κ. Δ. Σταμάτης. Ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά απέ χει από τις αντιπαραθέσεις και όσες φορές έχει εμπλακεί λειτουργεί κυρίως πυροσβεστικά.

Ο διαδικτυακός βραχίονας
Κεντρικό ρόλο στον «πόλεμο» επιρροής και της μάχης των συσχετισμών, μεταξύ των συνεργατών του κ. Σαμαρά, έχει και το site antinews (www. antinews.gr), το οποίο από πολλούς βουλευτές θεωρείται προπαγανδιστικός βραχίων ενός συστήματος της Ρηγίλλης στο Διαδίκτυο. Πριν από δέκα ημέρες ο κ. Γερ. Γιακουμάτος στη συνεδρίαση της ΚΟ ήταν ιδιαίτερα επιθετικός στο «περιβάλλον του προέδρου». Χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα είπε ότι αυτά βρίσκονται συχνά πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται μέσα από συγκεκριμένο blog που τον εμφανίζει να εντάσσεται στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Πολλοί στη ΝΔ διέγνωσαν ότι στόχος ήταν το antinews. Καθημερινά το antinews- που βρίσκεται σε διαδικτυακό πόλεμο με άλλα blogs τα οποία διαχειρίζονται υποστηρικτές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη - προπαγανδίζει τη γραμμή της ΝΔ. Παράλληλα ασκεί σκληρή κριτική κατά του ΠαΣοΚ, ενώ απαξιώνει συστηματικά όσους έχουν αντίθετη άποψη από τον κ. Σαμαρά, είτε αυτοί είναι βουλευτές είτε συγκροτήματα Τύπου (τα οποία λοιδορεί) και δημοσιογράφοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που στάζει χολή για την κυρία Μπακογιάννη.

Στο συγκεκριμένο site έχουν δημοσιευθεί άρθρα, κυρίως οικονομικού περιεχομένου, του κ. Λαζαρίδη, ενώ τακτικός αρθρογράφος είναι και ο κ. Κρανιδιώτης. Επίσης πολύ συχνά βουλευτές της ΝΔ έχουν συμπεράνει ότι πίσω από τα σχόλια των αναγνωστών βρίσκονται στελέχη της Ρηγίλλης που γράφουν με ψευδώνυμο.

«Δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν επειδή ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι φίλοι μας από αμνημονεύτων χρόνων και τιμούν το antinews με την αρθρογραφία τους» έγραφε πριν από μια εβδομάδα το antinews.

Ο...«ΜΕΤΕΡΝΙΧ» ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ
«Κόκκινο πανί» για πολλούς θεωρείται ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ.Σαμαρά, ο καθηγητής κ.Κ.Αρβανιτόπουλος. Ορισμένοι «σκληροπυρηνικοί» συνεργάτες του κ.Σαμαρά θεωρούν τον κ.Αρβανιτόπουλο ως τον...«Μέτερνιχ» της Ρηγίλλης. Γνωρίζει,άλλωστε,επιμένουν οι ίδιες πηγές,τις τακτικές αυτές λόγω του ακαδημαϊκού προφίλ και των σπουδών του στις διεθνείς σχέσεις.Αρκετές φορές έχουν καταγραφεί διαπληκτισμοί, έχουν ανταλλαγεί σκληρές φράσεις,ενώ δεν είναι τυχαίο ότι κατά καιρούς έχει σημειωθεί και πόλεμος διαρροής παραπολιτικών.

Στον κ.Αρβανιτόπουλο χρεώνουν ότι πολλές φορές είναι ο υπεύθυνος διαρροών από το νεοκλασικό,κυρίως σε παραπολιτικό επίπεδο.Παράλληλα τον κατηγορούν για «αλαζονική συμπεριφορά» και ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον ρόλο του.«Δεν είναι ο Λιβάνης που θα έπρεπε να είχε ο Σαμαράς δίπλα του»ανέφερε χαρακτηριστικά έμπειρο στέλεχος.Κατά καιρούς έχει συγκρουστεί με τον πιο στενό συνεργάτη του κ.Σαμαρά,τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ κ.Γ.Μουρούτη.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: