Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Θρίλερ με γιάφκες –οπλοστάσια

Tromokratia_giafka_N
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010
Εξαιρετικά σοβαρές κρίνονται οι εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Το θρίλερ ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον εντοπισμό γιάφκας με βαρύ οπλισμό στη Νέα Σμύρνη. Εκεί, οι αστυνομικοί... συνέλαβαν δύο άτομα οπλισμένα, τα οποία ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ, ενώ προσήχθησαν τουλάχιστον άλλοι δύο. Πριν από λίγο εντοπίστηκε κι άλλο ύποπτο σπίτι, στο κέντρο του Πειραιά, όπου μάλιστα έχουν σπεύσει και ομάδες των ΕΚΑΜ. Αν και επισήμως δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση, πληροφορίες θέλουν τα ευρήματα να συνδέονται με τη Σέχτα Επαναστατών. Τις έρευνες εποπτεύουν τέσσερις εισαγγελείς που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, ενώ αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένεται ότι θα γίνουν αύριο Κυριακή από την αστυνομία.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της τρομοκρατίας, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε το γκαράζ με οπλισμό, στην οδό Καισαρείας, στη Νέα Σμύρνη. Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομική πηγή, αναχώρησαν ήδη κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για πόλεις της επαρχίας μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη όπου θα γίνουν στοχευμένες έρευνες σε σπίτια και άτομα. Έρευνες έχουν γίνει σε σπίτια και στην Αθήνα πέρα της Νέας Σμύρνης. Μέχρι στιγμής στην αντιτρομοκρατική κρατούνται τέσσερα άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι καταζητούμενος και επικηρυγμένος από πέρσι τον Οκτώβριο.

Νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Πειραιά.

Νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει σημαντικό υλικό που σχετίζεται με την υπόθεση της τρομοκρατίας που ερευνάται.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από δώδεκα σημεία στην Αττική, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από δεκαπέντε σπίτια πρόκειται να ερευνηθούν στην επαρχία.
Ο αριθμός των συλληφθέντων έχει φθάσει τους πέντε μέχρι στιγμής, ενώ περίπου δέκα ακόμα άτομα έχουν ήδη προσαχθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και δεν αποκλείεται αυτές οι προσαγωγές να εξελιχθούν σε συλλήψεις.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα στο γκαράζ - γιάφκα στη Νέα Σμύρνη όπου οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει όπλα, μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ, τα οποία θα μεταφερθούν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις, στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσία για βαλλιστική εξέταση. Με τον τρόπο αυτό θα διαπιστωθεί αν τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατική οργάνωση και ειδικότερα από τη Σέχτα Επαναστατών.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνούσε την συγκεκριμένη υπόθεση εδώ και αρκετό καιρό και παρακολουθούσε τη γιάφκα της Νέας Σμύρνης από μήνες αλλά στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα προέκυψαν τις τελευταίες 20 ημέρες και γι αυτό αποφασίστηκε να ξεκινήσει η επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα Σάββατο.ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

Δεν υπάρχουν σχόλια: