Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Α. Σαμαράς: «Διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την Ανάπτυξη»

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010
Samaras_530_400
Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το μνημόνιο, αλλά και τους λόγους για τους οποίους το καταψήφισε εξήγησε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση που είχε με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ...αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τα κρίσιμα θέματα, καθιστώντας σαφές πως η Νέα Δημοκρατία έχει ψηφίσει σειρά νόμων για διαρθρωτικές αλλαγές. Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση παρατήρησε ότι η πολιτική που ακολουθεί προκαλεί ύφεση και δεν μειώνει το έλλειμμα.
«Το πρόγραμμα προκαλεί μεγαλύτερη ύφεση μάλλον παρά μειώνει το έλλειμμα, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διόγκωση του χρέους. Διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την Ανάπτυξη».
Τις θέσεις του για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως για τα θέματα της οικονομίας, παρουσίασε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του γεύματος που του παρέθεσαν οι ευρωπαίοι διπλωμάτες στην Αθήνα.
Ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την ευκαιρία να τους εξηγήσει τις θέσεις της ΝΔ για το Μνημόνιο, τους λόγους για τους οποίους το κομμα του το καταψήφισε, αλλά και την εναλλακτική λύση που πρότεινε για αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής.
Όσον δε αφορά στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει στη Βουλή σειρά νόμων για διαρθρωτικές αλλαγές, όμως ανέλυσε τις σοβαρές και αντιαναπτυξιακές αδυναμίες του προγράμματος το οποίο εφαρμόζεται σήμερα.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ επικεντρώθηκε, κυρίως, στο γεγονός ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση προκαλεί μεγαλύτερη ύφεση μάλλον, παρά μειώνει το έλλειμμα, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διόγκωση του χρέους, ενώ εξήγησε λεπτομερώς τις προτάσεις της ΝΔ για τη διόρθωση του μείγματος και την ανάπτυξη της Οικονομίας, τονίζοντας εκ νέου πως «διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανάπτυξη».
Εξ άλλου, σε ερώτηση ξένου διπλωμάτη για το Κυπριακό, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε πως η ΝΔ είναι υπέρ μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που εδράζεται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, στο κοινοτικό κεκτημένο (acquis communautaire) και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επειδή ακούγονται πολλά για μυστική διπλωματία, η ΝΔ υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο νομικό καθεστώς του Αιγαίου, όπως αυτό θεμελιώνεται από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Θέματα τρομοκρατίας
Ο Αντώνης Σαμαράς τα καταδίκασε απερίφραστα, επισημαίνοντας πως η χώρα μας έχει υποφέρει από το φαινόμενο αυτό.(ΝΕΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: