Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
2_a
3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Αφιερωμένο σε όλους μας, μαζί με ...μια «συγνώμη» σε όλους εκείνους που δεν τους παρέχουμε ούτε τα αυτονόητα.
Αφιερωμένο στους «μάγκες» που σταθμεύουν όπου τους βολεύει, στους υπεύθυνους που σφυρίζουν αδιάφορα και σε όλους εμάς που ανεχόμαστε και τις δύο παραπάνω συνομοταξίες…
Και του χρόνου!
2_b

2_c

2_d


1
Σειρά κινητοποιήσεων προγραμματίζουν από κοινού ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και Λαϊκή Συσπείρωση, με σκοπό την κατάργηση όλων των διοδίων.
Χθες το μεσημέρι μέλη των προαναφερόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα δράσεων το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια της Λεπτοκαρυάς στις 12 το μεσημέρι. Επίσης την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, διοργανώνουν Παμπιερικό συλλαλητήριο στον πεζόδρομο της Κατερίνης, ενώ μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις ενημέρωσης σε όλη την Πιερία.
Όπως ανέφεραν, «είναι επιβεβλημένος ο αγώνας του λαού για την κατάργηση όλων των διοδίων, για δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες συγκοινωνίες, για δημόσια έργα-λαϊκή περιουσία»
Τα μέλη των παραπάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων (τα οποία πρόσκεινται στο ΚΚΕ), δεν παρέλειψαν να αφήσουν αιχμές και «για κάποιους που θέλοντας να αποπροσανατολίσουν τον λαό στήνουν επιτροπές αγώνα», κάνοντας λόγο για «θέατρο του παραλόγου» στην Πιερία.
Όπως υποστήριξαν οι συγκεκριμένες επιτροπές, δεν έχουν σαφές πλαίσιο πάλης «και παρέα με τους υπηρέτες των πολιτικών που μας έφτασαν εδώ, προσπαθούν να πείσουν ότι τα διόδια είναι τοπικό πρόβλημα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και για όλα τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας την αποκλειστική ευθύνη φέρνουν τα διόδια».


Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

«Η αντιμετώπιση της αναπηρίας είναι πάνω από όλα ζήτημα αντίληψης και κοινωνικής δικαιοσύνης», λέει στο μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο Τομέας Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ.
Προφανώς θεωρεί ότι κοινωνική δικαιοσύνη είναι να αντιμετωπίζεις τα ΑμεΑ ως αντικείμενα φιλανθρωπίας και όχι ως ισότιμους πολίτες με συνταγματικά δικαιώματα. Αλλιώς θα είχε σπεύσει να μετατρέψει τη «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» σε δημόσια δομή.

Τα μηνύματα των δικών μας, των ντόπιων, δεν τα σχολιάζουμε; Και γράμματα ξέρετε και ηλίου φαεινότερη είναι η αποκρυπτογράφησή τους. Στον ίδιο τόπο ζούμε.


papandreou
Global Thinker Papandreou

Μετά το βραβείο Qadriga που του απένειμαν οι Γερμανοί για το θάρρος και την ειλικρίνεια που επέδειξε τον τελευταίο χρόνο, το διεθνούς φήμης αμερικάνικό περιοδικό Foreign Policy, χάρισε στον Γιώργο Παπανδρέου την 79η θέση στη λίστα των 100 μεγαλύτερων … στοχαστών του κόσμου για το 2010!
Οι στοχαστές, βρε, το ξέρουν;


Οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, για τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Ελλάδα τα κατοχικά στρατεύματα, ξεπερνούν συνολικά (σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης»), σε σημερινή αξία, τα 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους.
«Γιατί δεν τα διεκδικείτε;», ρωτούν την κυβέρνηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να πάψει επιτέλους να μας κουνά απειλητικά το δάχτυλο η φράου Άγκελα Μέρκελ.


Εκδικάστηκε χθες η αίτηση ανακοπής του εκπλειστηριασμού των 21 στρεμμάτων του δήμου Παραλίας.
Ο δήμαρχος Παραλίας μας ενημέρωσε πως η απόφαση θα βγει το πολύ σε δέκα μέρες (στις 15 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ο πλειστηριασμός) και πώς σίγουρα θα είναι υπέρ του δήμου.
«Η έκταση», μας είπε, «δεν είναι μεταβιβάσιμη, είναι αιγιαλός και δεν υπάρχει περίπτωση να βγει στο σφυρί».
Ελπίζουμε να ‘χει δίκιο. Γιατί παραείναι σόλικο να χαθεί δημοτική περιουσία εκατομμυρίων για (χρέος) πενήντα χιλιάδων ευρώ.


Εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας έχει πλέον (μετά τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου) η Πιερία: τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Κατερίνης και διατελέσαντα στο παρελθόν και πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, Κώστα Παπουτσίδη.
Για όσους δε γνωρίζουν, η Π.Ο.Ε είναι δευτεροβάθμια οργάνωση των Ποντιακών Σωματείων της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 2004 κι έχει έδρα της τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: