Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στη Ρωσία και το Κατάρ τα Π.Κ. το 2018 και το 2022

FIFA_Logo_megali
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Ζυρίχη όπου η εκτελεστική επιτροπή της FIFA επέλεξε τη Ρωσία ως χώρα διεξαγωγής του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2018 και το Κατάρ για την επόμενη διοργάνωση του 2022. Τόσο η Ρωσία όσο και το ...Κατάρ αναλαμβάνουν για πρώτη φορά τη διοργάνωση της κορυφαίας γιορτής του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην οποία πήραν μέρος 22 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, συνεχάρη και τις δύο χώρες για την ανάληψη της διοργάνωσης και κλείνοντας είπε: "Πάμε σε καινούργιους τόπους. Ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχε διεξαχθεί στην Ρωσία (2018) και στην ανατολική Ευρώπη, ούτε στη Μέση Ανατολή (Κατάρ, 2022). Ο αραβικός κόσμος περίμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε νιώθω πολύ ευτυχισμένος πρόεδρος, όταν μιλάμε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου". Σε άλλο σημείο ο Σεπ Μπλάτερ είπε: «Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Είναι ένα παιχνίδι με αξίες, επιμορφωτικές, σε μαθαίνει ταυτόχρονα να νικάς και να χάνεις, δεν είναι εύκολο».

Με τη σειρά του ο Ρώσος πρωθυπουργός Ιγκορ Σουβάλοφ είπε: «Μας εμπιστευτήκατε για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μπορώ να σας υποσχεθώ ότι δεν θα το μετανοιώσετε. Ας γράψουμε ιστορία μαζί».

Για πρώτη φορά επίσης η Μέση Ανατολή το 2022 θα φιλοξενήσει Παγκόσμιο Κύπελλο. To Kατάρ εκπρόσωπησε ο γιός του Εμίρη του Κατάρ ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Χαμάντ Αλ-Τανί ο οποίος  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή που έκανε η FIFA να αναθέσει στο Κατάρ τη διοργάνωση του 2022: «Σας ευχαριστούμε που δώσατε στο Κατάρ την ευκαιρία να διοργανώσει τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Θα είστε υπερήφανοι για εμάς και για την Μέση Ανατολή».
(ΕΡΤ-Σπυρος Αμπελακης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: