Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Λαθραία τσιγάρα με... αμπαλάζ πλαστικά γλαστράκια! - Στη φάκα του Λιμεναρχείου Πατρών περίπου 275.000 πακέτα


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών όταν ξεκίνησαν χθες το απόγευμα να κάνουν έλεγχο σε ένα φορτηγό με πλαστικά γλαστράκια. Ξαφνικά και ενώ ήταν ιδιαιτέρως τακτοποιημένα αυτά, ένας από τους λιμενικούς ζήτησε να ...απομακρυνθούν κάποια από αυτά τα πλαστικά προκειμένου να δουν και πιο μέσα.
Οι λιμενικοί αφαιρώντας μερικά από τα πλαστικά βρήκαν το τεράστιο φορτίο με λαθραία τσιγάρα να βρίσκονται στο εσωτερικό τους βαρέως οχήματος και να είναι τυλιγμένα με μαύρη ζελατίνα. Συγκεκριμένα στο φορτηγό είχαν φορτωθεί σχεδόν 275.000 πακέτα, δηλαδή 5,5 εκατομμύρια τσιγάρα. Το όχημα το οποίο έφερε βουλγάρικες πινακίδες, είχε προορισμό την Ανκόνα ενώ οδηγός του ήταν ένας Έλληνας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου


Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

"Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που καταβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθη, χθες στις 16.15, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας 58χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε, επιμελώς κρυμμένα επάνω σε παλέτες και τυλιγμένα με μαύρη ζελατίνα, κάτω από πλαστικά γλαστράκια, συνολικά 274.760 πακέτα τσιγάρων, διάφορων επωνυμιών, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το φορτηγό όχημα, η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό ύψους 1.450 ευρώ, κατασχέθηκαν".

Πέρασμα η Δυτική Ελλάδα και η Πάτρα για το λαθρεμπόριο


Το καλύτερο πέρασμα για λαθρεμπόριο παντώς είδους χαρακτηρίζουν οι κακοποιοί το λιμάνι της Πάτρας.

"Δεν είναι μόνο η Πάτρα αλλά και η Ηγουμενίτσα και γενικότερα ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο Πέλαγος, που "ευνοούν" το παράνομο εμπόριο" επεσήμανε στο attack tv ο πρώην πρόεδρος των λιμενικών υπαλλήλων Αντώνης Μπακόπουλος αναφέροντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: "Πριν περίπου 3 με 4 χρόνια είχαμε κατασχεσει τρία σκάφη με Ουκρανούς τα οποία και μετέφεραν εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα. Πρόκειται λοιπόν για να καταλάβετε πως το Ιόνιο Πέλαγος είναι πέρασμα για όλα".
(http://www.attacktv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: