Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Αναζητούνται ύποπτοι - Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται τα ευρήματα από τις γιάφκες στη Ν. Σμύρνη, την Καλλιθέα, τον Πειραιά και το Αγρίνιο


Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται τα ευρήματα από τις γιάφκες στη Ν. Σμύρνη, την Καλλιθέα, τον Πειραιά και το Αγρίνιο. Η Αντιτρομοκρατική ξεσκονίζει τα αρχεία των υπολογιστών και τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, όπου περιμένει να βρει στοιχεία που θα ταυτοποιήσουν τη σχέση των έξι συλληφθέντων με ...συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.
Προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα ζήτησαν και έλαβαν από τον 31ο ανακριτή, που ανέλαβε την υπόθεση, οι έξι συλληφθέντες. Το πολύτιμα στοιχεία που βρέθηκαν στις τέσσερις γιάφκες και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αναμένεται να ανοίξουν νέους δρόμους στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Ανάμεσα σε αυτά είναι πλαστές ταυτότητες που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκαν για την ενοικίαση κρησφύγετων. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλες γιάφκες , που μπορεί να κρύβουν όπλα σφραγίδα της οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών".
Για τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι "οι συλλήψεις επέφεραν ένα ηχηρό πλήγμα στο κύκλωμα των ανθρώπων που έχουν κάνει επιλογή της ζωής τους τη βία και την πρόκληση του τρόμου στην κοινωνία".
Στα εργαστήρια η Αστυνομία ερευνά το περιεχόμενο φορητών αποθηκευτικών μέσων, τα λεγόμενα USB, αλλά και σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά από τα αρχεία είναι κλειδωμένα και ανοίγουν με κωδικούς. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν υπάρχουν αποθηκευμένα στοιχεία, για προκηρύξεις της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Έρευνα γίνεται και σε δεδομένα κινητών τηλεφώνων που κατασχέθηκαν και φυσικά επεξεργασία πληθώρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και δειγμάτων DNA που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί από τις τέσσερις γιάφκες.
Για ηχηρό πλήγμα στην τρομοκρατία με βάση και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ.
Επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, τον εντοπισμό του βαρύ οπλισμού σε τέσσερις γιάφκες και τις συλλήψεις που ακολούθησαν.
Σήμερα οι απολογίες των έξι
Προθεσμία να απολογηθούν σήμερα Τρίτη έλαβαν οι έξι συλληφθέντες, εναντίον των οποίων ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Πρόκειται για τους: Γεώργιο Καραγιαννίδη, 30 ετών, Χρήστο Πολίτη, 31 ετών, Στέλλα Αντωνίου, 26 ετών, Δημήτρη Μιχαήλ, 26 ετών, Κωνσταντίνο Σακκά 26 ετών και Αλέξανδρο Μητρούσια, 21 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.
Σε βάρος των Μητρούσια και Καραγιαννίδη εκκρεμούσαν ήδη εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς", ενώ ο Χρήστος Πολίτης είχε εξεταστεί προ ημερών για εμπρηστική επίθεση τον Μάιο του 2008, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση "Κομμάντο Χρήστος Τσουτσουβής" και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους και οι έξι θα ζητήσουν και νέα προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία.
Για καταπάτηση των δικαιωμάτων των πελατών τους και ανίσχυρα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρους τους, μίλησαν ο δικηγόρος του Χρήστου Πολίτη, Σπύρος Φυτρακης και του Αλέξανδρου Μητρούσια, Κώστας Παπαδάκης.
Στο στόχαστρο της αρχών βρίσκονται πέντε βασικοί ύποπτοι για εμπλοκή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Δεν αποκλείεται ορισμένοι από αυτούς να ήταν ο συνδετικός κρίκος με την "Σέχτα Επαναστατών" ή άλλες ομάδες που έχουν αναλάβει την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: