Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
mathites_1
Περίμεναν ήσυχα-ήσυχα οι μαθητές χθες, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, να ξεκινήσουν την πορεία τους στη μνήμη του συμμαθητή τους που ...δολοφονήθηκε σα χθες, τον Δεκέμβρη του 2008, ώσπου …. εμφανίστηκαν ένστολοι της Αστυνομίας, εισέβαλλαν μέσα στη συγκέντρωση και όξυναν τα πάθη.
Οι μαθητές τους ζητούσαν να φύγουν από τη συγκέντρωση, οι ένστολοι δεν έφευγαν και οι μαθητές άρχισαν να φωνάζουν το γνωστό «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».
«Γιατί δεν πάτε παραπέρα, αφού βλέπετε ότι τους προκαλείτε;» είπα σε έναν αξιωματικό.
Εκείνος γύρισε και μου ‘δειξε κάποια συνθήματα, με τα οποία στόλισαν τα πιτσιρίκια το νεομεταφερθέν άγαλμα της Ελευθερίας. «Σας αρέσει αυτό;», με ρώτησε.
«Τι να σας πω», του απάντησα, «να ‘ταν κι η μοναδική ασχήμια στην πόλη!».
mathites_2



emporikos
Τη στήριξη των εκπαιδευτικών ζήτησε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης. «Και οι δυο πληρώνουμε μια κρίση για την οποία δε φταίμε» είπε ο Κ. Ρέχας, «πρέπει να βρούμε τρόπου να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον».
«Άρα», του αντιγύρισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας Θόδωρος Σιαμάγκας, «στη επόμενη πορεία μας θα είστε κι εσείς μαζί μας».
Είδωμεν.

Εκπτωτικά κουπόνια για τους εκπαιδευτικούς ζητούσαν από τον Εμπορικό Σύλλογο οι εκπρόσωποί τους στη χθεσινή συνάντηση.
Για να εισπράξουν την πίκρα του κ. Ρέχα. «Τι εκπτωτικά κουπόνια! Εδώ 8 μήνες το χρόνο κάνουμε προσφορές»!



Κι ένα σχόλιο αναγνώστη …

Η κυβέρνηση ανακάλυψε την μαύρη τρύπα που οδήγησε στην εκτίναξη του δημόσιου χρέους. Νομοθετείται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η απόφαση της Κυβέρνησης να κόψει το πολυτεκνικό επίδομα στις οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από ... 40.000 ευρώ.
Αυτό αρχικά, γιατί αργότερα, αν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, θα κατέβει 30.000, μετά 20.000, γιατί όχι 10.000, μια χαρά θα τα βολέψουν οι πολύτεκνοι.
Η απόφαση αυτή παραβιάζει το σύνταγμα θα πει κάποιος κακοπροαίρετος. Ε, και; Πρώτη φορά είναι με τούτη την κυβέρνηση;. Ποιος είχε την "φωτεινή" αυτή ιδέα; Πώς θα σωθεί η Ελληνική οικονομία από τα 350 ευρώ τον μήνα που παίρνει μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά; Και αυτά όσο το τρίτο παιδί είναι μέχρι 6 ετών, μετά ''μεγαλώνει'' και μπορεί να δουλέψει μόνο του, να βγάλει τα έξοδά του. Τα 350 ευρώ γίνονται 175 ευρώ. Δηλ περίπου 1,5 ευρώ την μέρα για το κάθε παιδί.
Ας κοπούν λοιπόν και αυτά  αφού πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδος.
Μαζί όμως με αυτά να μειωθεί στο μισό άμεσα με το ίδιο νομοθέτημα και η αμοιβή των βουλευτών και υπουργών, για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ.
Αφού μαζί τα φάγαμε, ας μοιραστούμε μαζί και τον λογαριασμό κύριοι υπουργοί και βο(υ)λευτές.

Δημ. Γάτας
πολύτεκνος



Το αίτημα των τευτλοπαραγωγών της Κατερίνης για νέο σύγχρονο χώρο φόρτωσης των ζαχαρότευτλων μετέφερε με επιστολή του προς την διοίκηση της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» ο βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου.
Στην Κατερίνη, σε χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού λειτουργεί χώρος φόρτωσης ζαχαρότευτλων. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται είναι απηρχαιωμένης τεχνολογίας και αντί να εξυπηρετούνται οι παραγωγοί ταλαιπωρούνται. Επίσης ο χώρος που είναι εγκατεστημένη η μονάδα φόρτωσης ανήκει στον ΟΣΕ και σύντομα θα προκύψουν προβλήματα αφού ο ΟΣΕ πρόκειται να αξιοποιήσει όλο το χώρο του παλιού εργοστασίου ως αποθήκη υλικού.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή του, σε συναντήσεις που είχε με τευτλοπαραγωγούς της Κατερίνης, τον ενημέρωσαν πως σε κοντινή απόσταση από το Σιδηροδρομικό Σταθμό υπάρχουν κατάλληλοι χώροι όπου μπορεί να εγκατασταθεί νέα μονάδα φόρτωσης ζαχαρότευτλών με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να γίνεται γρήγορα και σωστά η φόρτωση του προϊόντος. Η μονάδα αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του κόστους μεταφοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των τευτλοπαραγωγών.



1
Τελικά Νομάρχη τι είναι πιο εύκολο; Να μειώσει η Ελλάδα το έλλειμμα ή να ανέβω μπουσουλώντας στον Όλυμπο;

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, από τη συνάντηση με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.



2
Το καθιερωμένο γεύμα στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης παρέθεσε ο τελευταίος δήμαρχος Λιτοχώρου Θανάσης Τσιφοδήμος.
Η φετινή ετήσια συνάντηση, συνέπεσε και με τους τίτλους τέλους για τους δήμους με τη σημερινή τους μορφή. Ο Θανάσης Τσιφοδήμος, ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για τη συνεργασία που είχαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι ο ρόλος τους γίνεται ακόμη πιο σημαντικός με δεδομένο τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.
Ο δήμαρχος Λιτοχώρου, είπε ότι δεν αισθάνεται «στεναχωρημένος» από το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώνοντας ότι «ο λαός ψηφίζει σοφά» και ξεκαθάρισε ότι θα τιμήσει την ψήφο των συνδημοτών του από τη θέση που του επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει.
Στο γεύμα το παρών έδωσε και ο νέος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος με τη σειρά του μοίρασε ευχές στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
Να σημειωθεί, ότι πριν 4 χρόνια (όταν ο κ. Παπαθανασίου παρέδιδε τότε στον κ. Τσιφοδήμο) στο αποχαιρετιστήριο γεύμα που είχε παραθέσει στους δημοσιογράφους, ήταν προσκεκλημένος και ο τότε νεοεκλεγείς δήμαρχος Θανάσης Τσιφοδήμος. Χθες, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και από ότι φαίνεται δημιουργείται μια νέα παράδοση, η οποία τιμά και τον απερχόμενο και τον επόμενο...
Η είδηση που προέκυψε από το γεύμα, είναι ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ορκίζεται το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου και ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την τελετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: