Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πρεσβευτές ειρήνης οι μαθητές της Κατερίνης

presveutes_1
 
Δεκάδες μαθητές από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κατερίνης γίνονται «Πρεσβευτές της Ειρήνης», στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος για τη δημιουργία δικτύου των ...ιστορικών κέντρων των πόλεων της Ευρώπης, για την προώθηση του Πολιτισμού και της Ειρήνης μέσω του Αθλητισμού.

presveutes_2Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος με την επωνυμία «Αριστοτέλειο», μια μη κυβερνητική οργάνωση που δημιούργησε πριν από περίπου 15 χρόνια στη Ρώμη ο Νίκος Σικλόγλου.
Ο δήμος Κατερίνης ήταν ο πρώτος Δήμος στη χώρα που υιοθέτησε αυτή την πρωτοβουλία, προτρέποντας τους μαθητές των σχολείων της πόλης να γίνουν εθελοντές πρεσβευτές ειρήνης.
Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των ΑμεΑ, ο Δήμος Κατερίνης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση (πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο) με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Σικλόγλου, στην οποία συμμετείχαν τα 15μελή μαθητικά συμβούλια των Γυμνασίων και Λυκείων της Κατερίνης. Σκοπός της εκδήλωσης να ενημερωθούν οι μαθητές για το πρόγραμμα «Πρεσβευτές της Ειρήνης» και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.

presveutes_3«Η ένταξη στο "United POLEIS for Peace through sport" των πόλεων ως "Πόλεις Ειρήνης", και των σχολείων τους ως "Πρεσβείες Ειρήνης’, καθιστά τους νέους από απαθείς θεατές των κοινωνικών τεκταινόμενων σε ενεργούς πρωταγωνιστές. Εκπαιδεύει κατ' αυτήν την έννοια σήμερα, τους πολίτες που θα έχουν αύριο τις πολιτικές και κοινωνικές ευθύνες», ανέφερε ο κ. Σικλόγλου. «Παράλληλα αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δίνεται πραγματική δυνατότητα να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην οικοδόμηση της παγκόσμιας Ειρήνης», πρόσθεσε, ευχαριστώντας την πόλη της Κατερίνης για την ευαισθησία που επιδεικνύει στα θέματα αυτά.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης, Ζήνων Σατραζέμης, απευθυνόμενος προς τους μαθητές, υπογράμμισε: «Σε μία δύσκολη εποχή, όπου οι εχθροπραξίες και η συνεχής καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ανθρωπότητα, εσείς οι μαθητές της Κατερίνης γίνεστε «Πρεσβευτές της Ειρήνης» και του πολιτισμού και η πόλη μας γίνεται πομπός μηνυμάτων αλληλεγγύης, οικουμενικής ειρήνης, φιλίας και συναδέλφωσης των λαών, ελπίδας και δημιουργίας...  Διαπιστώνοντας τον ενθουσιασμό με τον οποίο ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας, να συμμετέχετε σε αυτή την πρωτοβουλία, είμαι βέβαιος πως ως Πρεσβευτές της Ειρήνης θα συμβάλλετε καθοριστικά στο χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου».
Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και η υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτισμού της β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Μυράντα  Παππά.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: